© RR

© RR

1 / 2

Dit zijn de (mogelijke) slachtoffers van Claudy Pierret

Zelf willen de tv-makers nog niet onthullen wie volgens hen de moord gepleegd heeft. Maar het gaat om Claudy Pierret (70), die als moordenaar in de cel zit. Hij wordt ook wel het monster van het Waasland genoemd. Hij is veroordeeld voor de moord op twee vrouwen, maar mogelijk maakte hij meer slachtoffers:

tds

1976: MADDY HOLLANDERS (13)

© rr

Maddy Hollanders is de halfzus van Claudy Pierrets vrouw. Op 31 augustus 1976 voert Pierret Maddy naar de fietsenmaker. Op de terugweg zet hij haar naar eigen zeggen op 150 meter van haar woning af, omdat zijn auto een technische panne heeft. Ze komt nooit thuis. Later blijkt dat Pierret erotische foto’s van het meisje in zijn bezit heeft. Maddy wordt nooit teruggevonden. De zaak is intussen verjaard.

1995: MARIE-JOSÉ DE NOCKER (56)

© rr

Marie-José De Nocker verdwijnt in Vrasene op 15 januari 1995. Haar verminkte lichaam wordt enkele dagen later in een afwateringskanaal gevonden. Haar cafékennis Pierret geeft toe dat hij op de avond van haar verdwijning seks met haar had. In 2002 wordt na een undercoveroperatie een video gevonden. Daarin wordt een vrouw op dezelfde manier verminkt als De Nocker. Die vondst leidt mee tot Pierrets veroordeling voor assisen.

1996: SALLY VAN HECKE (20)

© rr

De drugsverslaafde prostituee Sally Van Hecke wordt op 10 augustus 2016 dood aangetroffen op Linkeroever. Haar lichaam is zwaar toegetakeld. Getuigen beweren dat ze haar nog gezien hebben met een wat oudere man met een paardenstaart. Pierret was toen 48 en droeg zijn haar steeds op die wijze. Toch komt hij bij de speurders nooit echt als hoofdverdachte in beeld.

1998: YOLANDA PRINSEN (29)

De drugsverslaafde postbode Yolanda Prinsen verdwijnt op 21 oktober 1998 na een bezoek aan de apotheker. Opnieuw blijkt Pierret het slachtoffer te kennen en haar vlak voor haar verdwijning nog gezien te hebben. Maar opnieuw ontkent hij. Pas maanden later wordt haar gruwelijk verminkt lichaam aangetroffen in het Waalse La Roche, niet ver van de plek waar Pierret geboren is. Die blijft ontkennen, maar wordt op zijn assisenproces ook voor deze moord veroordeeld.

Nu in het nieuws