Heist lijdt nipte nederlaag en blijft hekkensluiter

Een dure nederlaag is het geworden voor Heist in het streekduel met Rupel Boom. Een doelpunt van Luca Schenk op het kwartier besliste de wedstrijd.

GF

Heist 0 - Rupel Boom 1

Coach Keleman bracht één wijziging aan. Ventose startte en Benhamou begon op de bank. Heist begon goed met al na tien minuten een hele mooie kans voor Janssens. Die werd aangespeeld door Troonbeeckx en hij vlamde op de buitenkant van de paal. Vijf minuten later zou Rupel Boom op voorsprong klimmen. Een flankvoorzet werd door Schenk heel mooi in een goal omgezet, naar de verste paal en 0-1. Ventose was voor de rust de Heistenaar die de meeste kansen afdwong, de gasten waren nog gevaarlijk op een voorzet-schot van De Looze.

Na de pauze bleef Adesanya in de kleedkamer voor Benhamou. En die zou zich meteen laten gelden. Een aantal fraaie kansen voor Heist, maar Redouan Benhamou kon niet scoren. Erger nog, rond het uur viel Benhamou slecht op de schouder. Meteen van het veld en het ziet er naar uit dat hij er de komende weken niet zal tussen lopen. Een kwartier voor tijd kwam Rupel Boom met tien te staan na een tweede gele kaart voor Laureys. In de slotfase kopte Ventose een voorzet van de ingevallen Frix naast. Voor Boom kopte Augustynen een vrijschop naast. Eén minuut voor tijd werd het nog bijna 0-2 maar de knal van kapitein Put vloog via de binnenkant van de paal weer in het veld. Philippe Janssens kreeg een gele kaart, de enige voor Heist.

Een kostbare nederlaag voor KSK dat op de laatste plaats blijft staan en zijn mini-reeks van 7 op 9 abrupt zag afgebroken worden. "We verliezen twee keer", vond trainer Karel Keleman. "Want ik vrees dat we Redouan Benhamou voor enkele weken kwijt zijn." David Wijns houdt er de moed in. "Er zijn nog elf matchen, dat is nog veel. Maar ik trap een open deur in als ik zeg dat we punten nodig hebben." De volgende opdracht brengt Heist naar de Denderstreek. Op zaterdag 2 februari speelt KSK op het terrein van Dender.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws