Exclusieve beelden tonen hoe Marc Dutroux zich amuseert tijdens wandeling in de gevangenis

Exclusieve beelden van Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel tonen hoe de moordenaar van Julie en Mélissa zich amuseert tijdens de ‘wandeling’.

jvh

Marc Dutroux is onderworpen aan een speciaal regime in de gevangenis van Nijvel, en maakt zijn wettelijk verplichte uurtjes ‘wandeling’ alleen. Het gaat telkens om een strikt georganiseerd uitje, zodat geen enkele andere gevangene zijn pad kan kruisen.

Uit beelden, die bemachtigd werden door het Waalse Sudpresse, blijkt hoe de kindermoordenaar zich desondanks amuseert tijdens de wandeling: hij glijdt op een ijsplek, wandelt aan een fiks tempo rond in korte broek, en dolt zelfs met andere gevangen die uitzicht hebben op de binnenplaats. “En Marc, ga je wat glijden?”, roept een gevangene vanuit het raam van zijn cel. “Het vriest, he?”, antwoordt Dutroux op opgewekte toon.

De centrale toezichtsraad voor het gevangeniswezen heeft een onderzoek geopend naar wie de beelden maakte en verspreidde. Als de beelden gemaakt zouden zijn door een gevangene, dan zou die gevangene gesanctioneerd kunnen worden door maximum dertig dagen in isolatie.

Enkele jaren geleden beschreef de familie de gemoedstoestand van Dutroux nog als “depressief”. Hij werkt momenteel met zijn advocaat Bruno Dayez aan zijn verzoek om vervroegde vrijlating.

Vastgoed

Jobs in de regio