Stad behoudt vierwekelijkse ophaling van roze zak

Foto: evb

Stad behoudt vierwekelijkse ophaling van roze zak

Print
Lier -

In opdracht van de stad zal Ivarem ook dit jaar in Lier de roze afvalzak voor gemengde plastics om de vier weken ophalen. Dat kost de stad op jaarbasis 14.851 euro extra.

Vorig jaar startte in de zomer een proefproject waarbij de ophaalfrequentie van de roze zak werd verhoogd van achtwekelijks naar vierwekelijks. Dit betekende dat in die periode drie bijkomende inzamelingen plaatsvonden. “Dit proefproject kwam er omdat bleek dat een gezin meer dan één roze zak vult op acht weken. Bij de start van de inzameling van roze zakken ging Ivarem ervan uit dat een gemiddeld gezin ongeveer om de acht weken een roze zak kan vullen met plastics. Maar het proefproject bevestigde dat een gezin om de vier weken een roze zak vult”, zegt de nieuwe schepen voor Afvalbeleid Ivo Andries (Open Vld).

“Vanuit de Lierse bevolking is er dan ook duidelijk vraag om de vierwekelijkse inzamelfrequentie te behouden. De extra inzamelingen en de lage kost van de roze zak, zorgen ervoor dat inwoners door beter te sorteren, kunnen besparen op hun jaarlijkse afvalkost. Daarom hebben we beslist om deze frequentie te behouden voor 2019.”

Voor de inzameling en verwerking van gemengde plastics betaalt de stad 65.965 euro aan Ivarem.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio