© AFP

Café op Turnhoutsebaan moet vier weken dicht wegens drugsgebruik en -handel

Een café op de Turnhoutsebaan moet gedurende vier weken dicht wegens herhaaldelijke illegale feiten. Dat besliste het Antwerpse stadsbestuur vrijdag. De politie had ernstige aanwijzingen van herhaaldelijk illegale activiteiten die verband houden met druggebruik en –handel in het café.

joro

Tijdens een controle op 16 december 2018 werd in de zaak een klant gearresteerd voor handel in verdovende middelen. Hij verklaarde dat de uitbater het gebruik van die middelen in zijn zaak toeliet. In het café waren die dag een 80-tal personen aanwezig. Op de tweede verdieping bevindt zich een rookkamer, waar de politie een persoon aantrof die cannabis rookte. Op en onder de tafels lagen lange sigarettenblaadjes en plasticfolie waarin hasj verpakt kan worden.

De uitbater verklaarde niet in staat te zijn de gebeurtenissen op de tweede verdieping in het oog te houden. Hij gaf als redenen daarvoor op dat hij er in de zaak alleen voor stond en dat het aanwezige camerasysteem sedert zes maanden stuk was. Het café werd diezelfde dag nog gerechtelijk verzegeld.

Tijdelijke sluiting

De zaakvoerder stelde nog voor om het camerasysteem opnieuw te activeren en extra werkkracht in te schakelen, maar volgens de politie volstonden die maatregelen niet om illegale praktijken uit het café te weren. Aangezien het niet de eerste keer was dat er dergelijke feiten werden vastgesteld, is beslist om de zaak nu vier weken bestuurlijk te sluiten.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio