© Photo News

Seriemoordenaar Renaud Hardy moet burgerlijke partijen ruim 135.000 euro

Het hof van assisen in Tongeren heeft donderdagnamiddag uitspraak gedaan over de schadevergoedingen die de Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy aan de burgerlijke partijen moet betalen. In totaal is hij ruim 135.000 euro verschuldigd aan de nabestaanden. Daar komt nog een bedrag van 9.500 euro aan rechtsplegingsvergoedingen bij.

Hardy zelf, die in de strafinrichting van Beveren zijn levenslange celstraf uitzit, was niet op de voorlezing van het arrest aanwezig. Voorzitter van het hof Dirk Thys, zijn griffier en de zaalwachter waren de enige personen in de zittingszaal.

Parkinsonpatiënt Renaud Hardy werd in maart 2018 door het hof van assisen in Tongeren veroordeeld tot levenslange opsluiting voor twee moorden, twee verkrachtingen met foltering en twee moordpogingen. De 82-jarige Maria Walschaerts in Mechelen en de 52-jarige Linda Doms in Hofstade stierven een gruwelijke dood. Hardy filmde zelfs de doodsstrijd van Linda Doms.

De 68-jarige dokteres A. H. en actrice Veerle Eyckermans overleefden de moorddadigheid van Hardy. Hij kreeg naast de levenslange opsluiting vijftien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank (SURB) opgelegd.

Hardy heeft vijftien dagen de tijd om cassatieberoep aan te tekenen tegen het arrest van de burgerlijke afhandeling.

Nu in het nieuws