DOEN! 10 keer eropuit met het hele gezin dit weekend

Natuurpunt wil dit weekend graag weten hoeveel vogels er in uw tuin zitten. Foto: Paul De Langhe

DOEN! 10 keer eropuit met het hele gezin dit weekend

Print

Deze week valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1. ZA 26/01 - ZO 27/01: Vogels tellen

www.vogelweekend.be

Een halfuurtje kijken en tellen: meer is er niet nodig om dit weekend deel te nemen aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Tel op 26 en 27 januari de vogels in je tuin en bezorg de resultaten aan Natuurpunt. Dat kan zo in kaart brengen hoe het gesteld is met de vogels in Vlaamse tuinen. Tal van lokale afdelingen van Natuurpunt organiseren extra activiteiten in het kader van Het Grote Vogelweekend. Begijn Le Bleu, bekend van het tv-programma Foute Vrienden, is peter van de actie.

2. ZA 26/01: Gezelschapsspelletjes in MAS

www.mas.be

De expo Instinct op de derde verdieping van het MAS zoomt in op de dierlijke kant van de museumcollectie. Om jongeren te prikkelen, maakte de jongerencrew ‘MAS in Jonge Handen’ een selectie uit het eindeloze aanbod van dierengezelschapsspelletjes. De jongeren palmen vandaag tussen 10 en 17u de volledige verdieping in en organiseren een spelletjesmarathon.

3. ZA 26/01: Vurig Hof de Bist

www.252cc.be

Met Vonken belooft het Ekerse 252CC vanavond vanaf 18u een feeëriek lichtspektakel en een groots wandelevenement voor jong en oud in Hof de Bist. Paadjes vol lichtschalen, theelichtjes en vuurslingers leiden je door het Ekerse park. Onderweg stoot de bezoeker op vreemde snuiters met wonderbaarlijke verhalen, spetterende vuurshows en oogstrelende klank- en lichtspelen. Gratis.

4. ZA 26/01: Appelbollenrun in Fort 8

www.antwerpen.be

In Antwerpen kan je regelmatig deelnemen aan loopevenementen. In Fort 8 in Hoboken staat vandaag de Appelbollenrun op het programma. Lopers kunnen tussen 11 en 13u afstanden aanvatten van 4, 8 of 12 km. Wie de loopmicrobe nog niet te pakken heeft, kan zich inschrijven voor de loopsessies van Run for Fun. Zo leer je in tien weken trainen vlot 5 kilometer lopen.

5. ZA 26/01 - ZO 03/02: Woonbeurs in Mechelen

www.wonen.eu

Op zoek naar trends en ideeën om te bouwen, renoveren of in te richten? Tot zondag 3 februari kan je daarvoor terecht in de Nekkerhal in Mechelen tijdens de beurs Wonen. Je ontdekt er de laatste trends en nieuwste technieken uit de woonsector. Een 200-tal exposanten verleent gratis bouwadvies.

6. ZA 26/01: Vuurwandeling tussen de beestjes

www.olmensezoo.be

In de Olmense Zoo kan je vanavond tussen 17 en 21.30u deelnemen aan een sfeervolle avondwandeling. Al kuierend door het park bots je op verscheidene vurige stopplaatsen. Er zijn eet- en drankstands, en voor de kinderen is er randanimatie.

7. ZO 27/01: Stofjes kiezen

www.stoffencircus.nl

De beurzen van Stoffencircus staan bekend om hun groot en divers aanbod. Stofjes kiezen kan zondag tussen 10 en 17u in ’t Bau-huis (Slachthuisstraat 60) in Sint-Niklaas. Je vindt er alle trends en benodigdheden voor zelfmaakmode.

8. ZO 27/01: Langs wegeltjes in Emblem

www.ranst.be

Binnen het samenwerkingsverband Land van Playsantiën organiseert Toerisme Ranst zondag een frisse winterwandeling (8,7 km) in Emblem. De route leidt langs winterse boomgaarden. In de dorpskern van Emblem ontdek je pittoreske kerkwegeltjes. De inwendige mens wordt onderweg versterkt met culinaire drankjes en hapjes. Inschrijven is mogelijk tussen 13 en 15u aan 5 euro per persoon.

9. DO 31/01 - DO 14/02: Gedichtenweek Hoge Mouw

www.provincieantwerpen.be

Ter gelegenheid van Gedichtendag gaat provinciaal domein Hoge Mouw in poëziemodus. Gedurende twee weken kan je in Kasterlee een gedichtenroute volgen. Je start op de parking van de Holle weg en volgt de knooppunten 150-85-10-86-82-11-85-150. Deze korte lus van 2,1 km leidt je ook langs de speelzone en “a giant sculpture”. Onderweg word je verrast met acht bosgedichten.

10. ZA 26/01 - ZO 27/01: Vakantiesalon in Antwerp Expo

www.vakantiesalon-Antwerpen.be

Vakantiesalon Antwerpen is groter dan ooit. Naast de klassieke vakantiebeurs bieden de organisatoren op hetzelfde moment in Antwerp Expo drie extra beurzen aan: Aventuria voor avontuurlijke reizigers, B&B Days voor fans van bed & breakfasts en Let’s Camp voor kampeerders. Er staan allerlei activiteiten gepland, zoals duik- initiaties, een bezoek aan twee cruiseschepen die aangemeerd liggen in het Willemdok of ritten met geavanceerde tweewielers op een aangelegd parcours.

Tips om te Doen!