Politie Antwerpen zoekt muzikaal talent

Print
Antwerpen -

De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. De muziekkapel bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Omdat ook niet-politiemensen zich kunnen aansluiten bij de muziekkapel, lanceert Politie Antwerpen een campagne om op zoek te gaan naar muzikaal talent.

De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen speelt al vele jaren in de lente en met Kerstmis een populair concert. Ze zijn ook in binnen- en buitenland gekend voor hun taptoes, in uniform en met indrukwekkende choreografieën.

Om hun tradities in leven te houden, is de muziekkapel nu op zoek naar jong bloed. De gemiddelde leeftijd schommelt rond de 50 jaar. Met nieuwe leden wil de muziekkapel verder schrijven aan haar rijke geschiedenis.

Sinds de jaren ‘80 zijn ook niet-politieagenten welkom om de muziekkapel te versterken. Aanvankelijk ging het om partners en kinderen van muzikanten, maar vandaag de dag is iedereen die een bewijs van goed gedrag en zeden kan voorleggen welkom. De muziekkapel zoekt in de eerste plaats saxofonisten, klarinettisten, trompettisten, bastuba- en trombonespelers, maar ook andere muzikanten zijn welkom. De belangrijkste vereiste is enige ervaring met je instrument en een basiskennis notenleer.

De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen repeteert elke maandagavond op Linkeroever. Interesse? Stuur dan je kandidatuur door naar rekrutering@muziekkapel.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio