Giants nog niet zeker 1/8ste finales Champions League na thriller bij Bamberg

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Bamberg-Telenet Giants Antwerp: 82-78

Giants nog niet zeker 1/8ste finales Champions League na thriller bij Bamberg

Print

Telenet Giants Antwerp is na het verlies, en dit na een nagelbijter, in het Duitse Bamberg nog niet zeker van een stek in de 1/8ste finales van de Champions League. Door de winst van Dijon versus Lietkabelis kunnen enkel de Fransen de vierde plaats van de Sinjoren nog afpakken.

Met nog twee speeldagen in de eerste ronde op het programma blijft Telenet Giants Antwerp na een logische nederlaag bij het sterke Bamberg wel op schema voor het vervolg in het kampioenenbal. De selectie van coach Roel Moors telt één zege meer dan Dijon en mag volgende week dinsdag in de eigen Lotto Arena met 18 punten verliezen (heen 61-80 winst, red.). De Giants blijven dan immers positief ten opzichte van het Franse team en kunnen dan op de laatste speeldag de vierde stek niet meer mislopen.

Als Telenet Giants Antwerp met meer dan negentien punten verliest is er wel een probleem. Dan moeten Paris Lee en co. op de laatste speeldag winnen in AEK Athene of hopen dat Dijon verliest in de thuiswedstrijd tegen Hapoel Jeruzalem. Voor een goed begrip: als de Giants alsnog worden uitgeschakeld in de Champions League worden ze altijd opgevist in de 1/8ste finales van de FIBA Europe Cup die op dezelfde datum (5/6 en 12/13 maart) wordt afgewerkt. Ze mislopen dan enkel wel de premie van 20.000 euro die gekoppeld is aan kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Champions League.

Bomvolle arena

Telenet Giants Antwerp was in een bomvolle en met 7.000 toeschouwers gevulde Brose Arena niet onder de indruk. De Sinjoren openden heerlijk en domineerden de studieronde via Ismael Bako en een bom van Yoeri Schoepen. Met ook een driepunter van Dennis Donkor en stevig werk van de eveneens knap ingekomen Jae’Sean Tate ging het na 11-12 naar en 17-23 bonus na het eerste kwart voor de Giants.

Ook in het tweede schuifje ging Telenet Giants Antwerp tegen het kapitaalkrachtige Bamber (20 miljoen euro budget, Giants 2,8 miljoen euro, red.) op zijn elan verder. Met snel basketbal en een sterke defense ging het via een nieuwe bommen van Dennis Donkor, Paris Lee en een swingende en de met een flitsende dunk uitpakkende Hans Vanwijn na 17-24 naar een maximale 17-31 Antwerpse voorsprong. De kleine, maar luidruchtige delegatie Antwerpse fans lieten zich horen en de Giants hadden dan ook het momentum vast. Bamberg liet echter niet begaan en onder meer Cliff Alexander en Tyrese Rice zorgden halfweg voor de 37-42 aansluiting.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleef Telenet Giants Antwerp een hand uitsteken naar de zege. Het momentum ging via de klasrijke Tyrese Rice wel naar Bamberg (50-48 en 60-58), maar de Giants begaven niet onder de druk en bleven mooi in het spoor en zelfs langszij (70-70) van Bamberg. Een stunt leek in de maak. De driepunters (7 op 33) vielen echter niet en in een hectisch slot en in dus in money-time leidde de kleine klasbak Tyrese Rice en na een thriller naar de 82-78 zege. “We speelden een schitterende wedstrijd. Enkele details deden pijn, maar als we zo verder doen, gaan we ook Europees nog vele wedstrijden winnen,” gaf Hans Vanwijn na de partij mee. Vooraleer de Giants de kwalificatie volgende week dinsdag in de Lotto Arena tegen Dijon kan verzilveren, is er dit weekend nog de halve finale van de Belgische Cup tegen Brussels. Normaal gezien is de nieuwe Amerikaanse aanwinst Trevor Thompson speelgerechtigd.

Bamberg: Hickman 5, Rice 24, Zisis 10, Stuckey 0, Schmidt 0, Olinde 5, Harris 9, Rubit , Alexander 12, Heckmann 5, Kulboka 2

Telenet Giants Antwerp: Lee 13, Donkor 11, Tate 11, Vanwijn 15, Sanders 3, Schoepen 3 Akyazili 2, Bako 15, Dudzinski 2, Kalinoski 3

Kwarts: 17-23, 20-19, 23-16, 22-20

Meer basketbal