Leerlingen gaan na hoe de stad er over tien jaar uit zal zien

Print
Turnhout -

Heilig Graf Turnhout brengt volgende week 190 leerlingen en achttien experts samen om na te denken over de toekomst van de stad. Hoe kan en moet Turnhout er in 2030 uitzien? Alle facetten komen aan bod.

De school daagt de leerlingen van de derde graad ASO en wetenschappen uit om na te gaan hoe de stad van de toekomst leefbaar kan blijven. “We geven de jongeren eerst een stevige inhoudelijke bagage om hen vervolgens concrete oplossingen te laten bedenken”, zegt projectcoördinator Petra Berten. “We zorgen drie dagen lang voor inspiratie via lezingen, workshops, wandelingen, fietstochten en andere activiteiten en laten experts en leerkrachten vanuit verschillende domeinen inhoud aanbrengen. Alle facetten van een leefbare stad van de toekomst komen aan bod: mobiliteit, lokale economie, cultuur, armoede, architectuur, sport, economie, diversiteit,...”

Naar stadsbestuur

Met de inspirerende en innoverende ideeën die leerlingen tijdens deze dagen opdoen, gaan ze daarna twee dagen aan de slag. Na een week hebben ze een concreet eindproduct waarmee ze naar het stadsbestuur stappen. “We zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke problemen multidisciplinair gekaderd en aangepakt moeten worden om onze leerlingen beter voor te bereiden op hun verdere studies of beroepsloopbaan”, zegt medecoördinator Dirk Stabel. “Door actief te werken aan echte problemen worden ze gestimuleerd om het geleerde toe te passen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio