Pakistan geeft forfait Hockey Pro League en speelt niet tegen Red Lions

Foto: Photo News

Pakistan geeft forfait Hockey Pro League en speelt niet tegen Red Lions

Print
Brussel -

Pakistan (FIH-12) zal niet deelnemen aan de eerste editie van de Hockey Pro League. Dat deelde de Internationale Hockeyfederatie woensdag mee. De Pakistaanse federatie liet de FIH woensdag weten dat het Pakistaanse mannenteam wegens “onvermijdelijke omstandigheden” niet naar Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland kan afreizen voor zijn eerste drie wedstrijden. Om competitievervalsing tegen te gaan, besliste de FIH daarop om het team volledig te schrappen.

Pakistan werd toegelaten op het hoogste niveau van de Pro League, op voorwaarde dat het zijn thuiswedstrijden niet op eigen bodem speelt. Die beslissing kwam er omwille van veiligheidsredenen. Op 6 en 7 april zou Pakistan de Red Lions partij geven in Ukkel. De extra verplaatsingen, zonder de opbrengsten van de thuismatchen, zouden de Pakistaanse bond financiële kopzorgen bezorgd hebben.

De Red Lions (FIH-1) begonnen zaterdag in Valencia al met een 2-2 gelijkspel tegen Spanje (FIH-9). Daarnaast zijn Argentinië (FIH-4), Nieuw-Zeeland (FIH-8), Australië (FIH-2), Groot-Brittannië (FIH-7), Duitsland (FIH-6) en Nederland (FIH-3) de overgebleven tegenstanders.

Meer sportnieuws