NMBS en Infrabel pakken stiptheid aan

Print
Turnhout -

De NMBS en Infrabel besteden gedurende het eerste kwartaal bijzondere aandacht aan de ­prestatie en de stiptheid van de verbinding Turnhout-Binche. Die analyse moet leiden tot een ­actieplan.

De NMBS en Infrabel stelden woensdag in de Kamercommissie een campagne voor de stiptheid van het treinverkeer voor. “Omdat de stiptheid op de ­verbinding Turnhout-Binche ­onder druk staat, krijgt ze ­absolute prioriteit”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Vertragingen hebben vele oorzaken, maar ruim de helft is toch aan de eigen ­organisatie toe te schrijven.

“NMBS en Infrabel gaan elke trein op de relatie Turnhout­Binche in het voorjaar analyseren”, verduidelijkt het Turnhoutse gemeenteraadslid Bart Voordeckers (Open Vld), die de presentatie in de Kamercommissie bijwoonde. “Onder andere de aansluitingen in Herentals worden onder de loep genomen. Nadien werken NMBS en Infrabel ­samen een actieplan uit om de stiptheid op de lijn te verbeteren. Of dat zal helpen, moet later blijken, maar het is goed nieuws dat deze lijn prioritair wordt aangepakt.” Die oplossingen kunnen zowel met de kwaliteit van het rollend materieel als met de infrastructuur te maken hebben, zo blijkt uit de presentatie.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio