Antwerpse politie verwelkomt drieduizendste kandidaat-inspecteur

Van de 3.000 kandidaten zijn al 308 aspiranten aan hun opleiding begonnen. Foto: Politie Antwerpen

Antwerpse politie verwelkomt drieduizendste kandidaat-inspecteur

Print
Antwerpen -

Drie jaar geleden ging de Antwerpse politie als eerste zone in België van start met eigen rekruteringscampagne met de slogan ‘Wij hebben jou nodig’. Op drie jaar tijd schreven al drieduizend kandidaten zich in voor de selectieprocedure om inspecteur te worden bij de politie.

Door gericht te kunnen rekruteren en door een kwaliteitsvol voortraject aan te bieden, wil de politie zo veel mogelijk mensen overtuigen om aan de slag te gaan als inspecteur.

Het korps investeert in de opleiding, het loon en het materiaal van de aspiranten, die zich in ruil engageren om voor minstens acht jaar aan de slag te gaan bij de Antwerpse politie.

De kandidaten zijn gemiddeld 26 jaar oud. Ongeveer 10% van de kandidaten slaagt voor de opleidingsproeven.

Van de drieduizend kandidaten zijn 308 aspiranten aan hun opleiding begonnen. Daarmee ligt het slaagpercentage voor de toelatingsproeven in Antwerpen hoger dan het federale gemiddelde.

De verhouding man/vrouw blijft gelijk: één op vier van de aspiranten is een vrouw.

26% komt uit de stad Antwerpen, 86% uit de provincie Antwerpen. 63% van de aspiranten heeft een diploma middelbaar onderwijs, 31% een bachelordiploma en 6% een universitaire master. In totaal zijn sinds de start van het project al elf ‘Antwerpse’ klassen van start gegaan aan de politieschool Campus Vesta.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio