KAART. Op deze fietspaden was de sneeuw volgens onze lezers goed geruimd of was het net slippen geblazen

Print
Antwerpen -

De eerste sneeuw van deze winter was gisteren, dinsdag, een feit. En hoewel het niet bepaald om een grote hoeveelheid sneeuw ging, laat staan een sneeuwstorm, stuurde de winterse neerslag het verkeer behoorlijk in de war. Voor fietsers is het in deze weersomstandigheden ook geen evidentie om de verplaatsing probleemloos af te leggen. Een oproep op onze website leert dat heel wat fietsers toch niet helemaal tevreden zijn met de mate van sneeuwvrij maken van de fietspaden.

Enkele tientallen lezers reageerden op onze vraag over de staat van de fietspaden na de sneeuwval. Ongeveer de helft van de fietsers die ons aanschreven was best wel tevreden met de inspanningen die er gedaan werden om de fietspaden sneeuwvrij te maken. “Ik ben gisteren (dinsdag, red.) om 14u30 naar huis gefietst van de Scheldelaan in de Antwerpse haven naar Kontich en in die 26km kwam ik eigenlijk weinig fietspaden tegen die niet sneeuwvrij waren gemaakt”, reageerde een opgetogen Marc Vleminckx.

Daar tegenover staat dat er ook heel wat misnoegde fietsers waren, die vinden dat er best wel wat meer gestrooid of sneeuw geruimd mocht worden. “Toch spijtig dat er anno 2019 zo weinig prioriteit wordt gegeven aan de fietser bij een beetje sneeuw! Zijn we nu echt verplicht om telkens in koning Auto te springen bij een winterprik?”, schreef Herwin Verleyen.

Bekijk hier een map met punten in de stad Antwerpen en de rand die door onze lezers als goed (groen) of slecht (rood) werden bevonden op gebied van berijdbaarheid na de sneeuwval.

Waren er dinsdag en woensdag in Antwerpen fietspaden die er erbarmelijk bij lagen bij dit winterse weer, of was u net aardig verrast van de goede berijdbaarheid van bepaalde fietspaden? Laat het ons dan weten via dit oproepformulier. Vermeld de locatie van het fietspad en beschrijf uw ervaring er mee. U kunt eventueel ook een foto toevoegen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio