Bölöni relativeert het belang van de kraker tegen Standard, maar is wel nieuwsgierig: “De nervositeit doet ons leven”

Print

Vrijdag ontvangt Antwerp Standard in een tot de nok gevuld Bosuilstadion. Bij winst kan de Great Old vijf punten uitlopen op de Luikenaars. “Ik houd niet van vragen die beginnen met ‘als’ en ‘indien’, blikte coach Laszlo Bölöni woensdag op zijn persbabbel vooruit.

“Ik begrijp dat jullie er graag een antwoord uit sleuren, maar op hypothetische vragen ga ik liever niet in. De match tegen Standard roept goede herinneringen op (Bölöni werd met de Rouches in 2009 kampioen, red.), maar is niet belangrijker dan een andere wedstrijd. Ik denk zelfs dat het duel tegen Zulte Waregem, waar we vorige week wonnen (1-2), belangrijker was. Standard is een goeie ploeg die aan een straffe reeks (12 op 12, red.) bezig is. Ze zijn in staat om kampioen te worden.”

De kraker tegen Standard zorgde vorig seizoen voor veel nervositeit. Bölöni werd naar de tribune gestuurd en volgde met een rood-witte sjaal het vervolg van de wedstrijd. “Spanning is eigen aan het voetbal. Daarom komen de mensen ook massaal naar het stadion. Ik weet niet hoe de sfeer deze keer zal zijn, maar de nervositeit doet ons leven.”

Faris Haroun zal er net als vorig weekend niet bij zijn. “We hoopten dat hij sneller zou terugkeren, maar zijn hamstringblessure is ernstiger dan gedacht. Ook Omar Govea blijft out”, aldus Bölöni.

Bölöni relativeert het belang van de kraker tegen Standard, maar is wel nieuwsgierig: “De nervositeit doet ons leven”
David Simão Foto: rr

Simão mogelijk al in de selectie

Wie wel al meetrainde, is de Portugese aanwinst David Simão. “Door de huidige trainingsomstandigheden kan ik hem moeilijk beoordelen. Ik wist wel al een en ander over hem. David is een box-to-box speler die ons middenveld zal versterken. We proberen hem zo snel mogelijk te integreren in de groep. Mogelijk zit hij tegen Standard voor het eerst in de selectie.”

Lior Refaelov tekende vorige week voor twee seizoenen bij op de Bosuil. Volgt Dieumerci Mbokani, die na dit seizoen einde contract is? “Dat is iets tussen hem en het bestuur. Ik houd van Dieu, ook al is hij niet de hardste werker. We doen er iedere week alles aan om hem in de beste omstandigheden klaar te stomen. Hij heeft ons net als Lior al heel wat punten bezorgd.”

Meer voetbalnieuws