Roltrappen Sint-Annatunnel continu open tijdens werken aan liften

De roltrappen zelf worden vanaf eind 2020 aangepakt. Foto: FRederik beyens

Roltrappen Sint-Annatunnel continu open tijdens werken aan liften

Print
Antwerpen / Linkeroever -

De werken aan de liften van de voetgangerstunnel starten wellicht in april. Zolang die werken duren, zullen de roltrappen 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven werken. Vanaf eind 2020 worden de roltrappen aangepakt. Die werken zullen minstens vier jaar duren.

“Om de hinder voor de gebruikers te beperken zal de aannemer ervoor zorgen dat de roltrappen continu draaien”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Op dit moment werken de roltrappen enkel tussen 6 en 20u, omdat ze uit veiligheidsoverwegingen enkel door tunnelpersoneel kunnen worden aangezet. Om die grotere intensiteit tijdens de werken aan te kunnen, zal dit voorjaar nog een aantal herstellingen worden uitgevoerd.”

In een eerste fase zal de lift op Linkeroever worden aangepakt, pas later die van de rechteroever. “Het is de bedoeling in april te starten, maar de precieze datum hangt af van hoe snel de administratie rond de renovatie kan worden afgehandeld. De duur van de werken is ongeveer drie maanden. Het is in ieder geval de bedoeling om de zomermaanden, wanneer de Sint-Annatunnel intensief wordt gebruikt, te ontlasten. Dus als de startdatum later valt dan april, worden de werken uitgesteld tot na de zomer.

De roltrappen in de Sint-Annatunnel worden vanaf einde 2020 aangepakt. “Omdat het over acht roltrappen gaat en de complexiteit veel groter is dan bij de liften, zullen de werken veel langer duren, ongeveer twee jaar per oever. Tijdens de werken aan de roltrappen zal de maximumcapaciteit van de liften worden opgevoerd, zodat er meer mensen per beweging mee kunnen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio