Geschillencommissie uitgesteld door... sneeuwval

Foto: Photo News

Geschillencommissie uitgesteld door... sneeuwval

Print

Milan Massop (Waasland-Beveren), Stijn De Smet (KSV Roeselare) en Leonardo Rocha (Lommel) moesten dinsdag niet voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. Door de sneeuwval werden de zitting uitgesteld, bevestigde de KBVB.

Massop, De Smet en Rocha en hun raadsmannen moesten geen verkeerschaos trotseren om zich te verplaatsen naar Brussel. Door de sneeuwval besliste de KBVB om de zitting van dinsdag te verschuiven. Massop en De Smet komen vrijdag voor, Rocha pas volgende week dinsdag.

De verdediger van Waasland-Beveren riskeert een speeldag schorsing en 1.000 euro boete na zijn uitsluiting tegen Cercle Brugge (1-1). De Smet werd dan weer opgeroepen na tussenkomst van de Reviewcommissie voor een stevige ingreep op Van Hyfte tegen Beerschot Wilrijk.

Rocha kreeg al twee keer uitstel voor een overtreding op OHL-verdediger Elliott Moore - opgemerkt door de Reviewcommissie. De Lommelse topschutter riskeerde drie speeldagen schorsing. De zaak kwam 18 december al eens voor, maar toen kon scheidsrechter Kevin Debeuckelaere niet aanwezig zijn om te getuigen. Bij de voortzetting klopten de tv-beelden bijgebracht door het Bondsparket niet. En nu zorgt de sneeuw voor uitstel van executie.

Meer voetbalnieuws