Tomorrowland-deejay Murdock en metalband Bark slaan handen in elkaar

Print

Opvallend filmpje op Facebook: de Antwerpse metalband Bark speelt er een nummer van de drum ‘n bass-deejay Murdock, bekend van onder meer optredens op Pukkelpop en Tomorrowland. Het begin van een duurzame samenwerking?

Achter de naam Murdock gaat de Antwerpenaar Hans Machiels (42) schuil. Hij had jarenlang een wekelijkse show op Studio Brussel, speelde op festivals als Dour, Laundry Day, Pukkelpop en Tomorrowland, en is de organisator van het drum n’ bass-festijn Rampage.

Daarnaast heeft Murdock ook zijn eigen platenlabel, waarmee hij onder meer Netsky lanceerde. Sinds enkele jaren brengt hij ook geregeld zijn eigen muziek uit. Op zijn volgende EP, die op het Engelse Viper-label verschijnt, staat een nummer waarvoor Murdock de mosterd haalde bij de metal.

Enter Bark, de Antwerpse band die met albums als ‘Voice of Dog’ en ‘Like Humans Do’ bij een breed publiek wist te scoren. “Op mijn nieuwe EP staat een song waarvoor ik inspiratie haalde in de heavy metal. Het leek me dan ook leuk om dat nummer te teasen door het te laten naspelen door een echte metalband”, zegt Murdock. “De track komt uit op 25 januari, maar ik wou mijn fans al een voorproefje geven zonder de muziek al helemaal te onthullen. Ik nam via via contact op met Bark en die waren meteen verkocht. Ze hadden een dag later al een metalversie ineengestoken, die we opgenomen en gefilmd hebben.”

Bij Bark zijn ze zeer enthousiast over het eindresultaat. “We spelen met het idee om het nummer te gebruiken als intro voor onze liveshows”, zegt bassist Jorn Van der Straeten. “Maar het zou ook wel kunnen dat we het nummer nog verder uitwerken tot een eigen song. Dat moeten we uiteraard ook bespreken met Hans.”

Heeft Bark affiniteit met het dancegenre? “Niet echt. Degenen die er het dichtst bij staan zullen onze drummer Ward en ik zijn. In onze jeugd, wij zijn broers, luisterden we naar The Prodigy en andere hardere dance-acts die toen populair waren. Ik ben één keer naar Tomorrowland geweest, met een vrijkaart. Dat zie ik de rest van de band nog niet doen. Dat gezegd zijnde: deze hele ervaring toont wel aan dat het niet uitmaakt wat je scene is. Als je een muzikant bent met drive en visie, dan wil Bark graag met jou samenwerken. En we hopen omgekeerd ook. Dat was toch alleszins het geval bij Murdock.”

MEEST RECENT