© Airbnb

De tien hipste (en betaalbare) Airbnb’s ter wereld

In januari worden niet alleen goede voornemens gemaakt. Ook wordt reikhalzend uitgekeken naar de volgende vakantie en het duurt dan ook niet lang of de vakantieplannen worden concreet. Naast een leuke, al dan niet zonovergoten, bestemming gaan we ook meer en meer op zoek naar originele verblijfplaatsen. Op Airbnb, een online platform voor het huren en verhuren van privé-accommodaties, kan je alvast enkele eigenzinnige pareltjes vinden.

Lien Lammens

Lifestyleblad Marie-Claire speurde de website van Airbnb af naar enkele orginele verblijfplaatsen. De criteria? Origineel overnachten met twee en dat bij voorkeur aan een betaalbare prijs. Het resultaat van die zoektocht werd hieronder gebundeld in een handige top tien.

1. Een silo in Birkshires

© Airbnb

In de staat Massachusetts in De Verenigde Staten kan je overnachten op het rustige landgoed Santarella. De locatie, ook wel omschreven als het peperkoeken huisje, omvat niet alleen een prachtig uitzicht op de bergketen Birkshires, ook hebben een riviertje bij de hand. Het houten verblijf, in de vorm van een silo met een dakje erop, telt twee verdiepingen en zou beschikken over een comfortabel bed.

Kostprijs? Ongeveer 170 euro per nacht

2. Een glazen trailer in New York

© Airbnb

Wie maar weinig geeft om privacy kan een nachtje (of twee) doorbrengen in deze glazen trailer. Het kleine verblijf, dat in het Noorden van de stad New York staat, beschikt over een luxueuze keuken, centrale verwarming en wifi. Het uitzicht op de Hudson Valley krijg je er gratis bij.

Kostprijs? Ongeveer 130 euro per nacht

3. Een houten hut in Vermont

© Airbnb

Het lijkt op het eerste gezicht op een tuinhuis in Noorwegen maar dit houten hutje staat wel degelijk in de Amerikaanse staat Vermont. Het huisje dat in het hart van ‘the Green Mountains’ ligt, is amper een vlieg groot en beschikt over een kleine keukentje en een messaline. Om helemaal tot rust te komen, bevindt zich buiten nog een sauna.

Kostprijs? Ongeveer 110 euro per nacht

4. Een ‘molshoop’ in de woestijn

© Airbnb

In de Texaanse woestijn, meer bepaald in het mijndistrict Terlingua, kan je logeren in deze eigenzinnige woning. Het huis, dat wat weg heeft van een molshoop, is uitgerust met een splinternieuwe keuken en zonnepanelen. Rust gegarandeerd daar in de woestijn.

Kostprijs? Ongeveer 86 euro per nacht

5. Dubbel onderdak in Los Angeles

© Airbnb

Wie graag op zeker speelt, kan logeren in deze caravan uit 1954. De caravan, die zich bevindt in het centrum van Los Angeles, staat op jou te wachten op de eerste verdieping van een rustieke loft. Twee daken voor de prijs van een.

Kostprijs? Ongeveer 70 euro per nacht

6. Spelen met treintjes in Pennsylvania

© Airbnb

Niet ver van de universiteit van Pennsylvania, in de gelijknamige staat, kan je overnachten in een oud treinstel. Het verblijf is uitgerust met twee enkele bedjes en een kleine zithoek. Krijg je nog niet genoeg van treinen? Dan kan je nog een bezoekje brengen aan het naburige museum over het Castanea treinstation.

Kostprijs? Ongeveer 65 euro per nacht

7. Geel en bergen in New Mexico

© Airbnb

Ook in New Mexico kan je logeren in een trailer. Het gele gevaarte, dat sinds 1954 in het kunstzinnige stadje Taos staat, beschikt over een tweepersoonsbed en een badkamer. In de schaduw van de bergen kan je genieten van een betaalbare avond en een onvergetelijke herinnering.

Kostprijs? Ongeveer 65 euro per nacht

8. Amicaal sfeertje in Saint Vincent en de Grenadines

© Airbnb

Trek je liever even weg van het vaste land? Dan kan je terecht op Saint Vincent en de Grenadines, een eilandje in de Caraïben. Het huisje, dat eigenlijk niet veel groter is dan een gemiddeld tuinhuis in Vlaanderen, biedt naast een origineel interieur ook een oase van rust. De ligging nabij het plaatselijke regenwoud zit daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Kostprijs? Ongeveer 35 euro per nacht

9. Een landhuisje in Martinique

© Airbnb

Een dubbele voordeur, houten balken aan het plafond en een oude tegelvloer: deze woning op het Franse eiland Martinique neemt je zo mee naar het platteland uit de jaren vijftig. Omringd door tropische planten en hun bewoners ben je er ook nooit helemaal alleen.

Kostprijs? Ongeveer 48 euro per nacht

10. Feeëriek logeren in Chalford

© Airbnb

In het Engelse dorpje Chalford, verscholen in het graafschap Gloucestershire, staat een pittoresk huisje opgetrokken in ware cottagestijl. De woning, die meer dan 200 jaar oud is, ligt op vijf minuten wandelen van een traditionele Engelse pub. Daarnaast kan je ook vlotjes parkeren naast de woning en kan je genieten van een romantisch aangeklede slaapkamer.

Kostprijs? Ongeveer 80 euro per nacht

NIET TE MISSEN