rr

Recordtransfer van Premier League-ploeg vermist: privévliegtuig verdwijnt van radar

Er bestaat grote ongerustheid omtrent het lot van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala. Sinds maandagavond is er geen spoor meer van het vliegtuigje waarin hij zat op weg van Nantes naar Cardiff. Er wordt gevreesd dat het toestel, een Piper Malibu, in zee is gestort. Zoekacties met helikopters leverden voorlopig niets op.

De Argentijnse spits werd onlangs voorgesteld als de nieuwe spits van de club die momenteel 18de staat in de Premier League. Sala kostte Cardiff City 17 miljoen euro, een clubrecord, nadat hij twaalf keer had gescoord in Frankrijk voor Nantes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar nu lijkt de 28-jarige aanvaller betrokken bij een dramatisch ongeluk. Een vliegtuigje dat hem samen met een andere passagier van Nantes, waar hij afscheid ging nemen van zijn ploeggenoten, naar Cardiff moest brengen, verdween plots van de radar rond 20u30. Van de ‘Piper Malibu’, een privévliegtuig, was maandagavond geen spoor meer in de buurt van de lichttoren van Casquets, nabij het eilandje Alderney, berucht voor vele ongevallen met schepen.

De Franse politie heeft intussen bevestigd dat Sala aan boord van het verdwenen vliegtuigje zat. Dat meldt The Mirror. Er wordt momenteel massaal gezocht naar het toestel. Twee Britse helikopters zijn hun collega’s van Guernsey gaan helpen, vertelde de kustwacht aan de BBC. Voorlopig werd er echter niets gevonden, mede door de slechte weersomstandigheden.

“De zoekactie naar het vliegtuig PA 46 Malibu werd dinsdag om 08u00 hervat”, klinkt het bij de politie van Guernsey. “Maar voorlopig werden er nog geen sporen gevonden. Het toestel was onderweg van Nantes naar Cardiff en er waren drie personen aan boord. Het verdween van de radar toen Jersey ATC contact probeerde te maken.”

Over de precieze aard van het ongelukt is momenteel niets geweten. Op het tijdstip van de vermoedelijke crash regende het, maar niet te intens. “We zijn zeer ongerust over dit nieuws”, aldus Cardiff City-voorzitter Mehmet Dalman. “We wachten op bevestiging voor we meer kunnen zeggen. Maar we zitten in met de veiligheid van Emiliano Sala.”

Nantes zou normaal deze week een bekerwedstrijd spelen tegen L’Entente SSG, maar stelde die partij alvast uit.

Meer sportnieuws