Aangeboden door SEAT

© SEAT

Altijd verbonden met de SEAT Tarraco

Wie kan zich vandaag nog een leven zonder smartphone voorstellen? We gebruiken ze om het weerbericht te bekijken, te navigeren naar een nieuwe bestemming, muziek af te spelen – en uiteraard om te bellen en berichten te sturen. Met de SEAT Tarraco wordt je wagen het verlengstuk van je smartphone. Zo zijn jij en je passagiers altijd verbonden.

Het hart van het systeem is Full Link: een door SEAT ontwikkelde technologie. Full Link is de schakel tussen je smartphone en je SEAT. Hij zorgt ervoor dat de verschillende systemen naadloos samenwerken, zodat je je favoriete apps op een vlotte en veilige manier kunt gebruiken. Dat gebeurt op de manier die jij verkiest voor jouw apparaat. Het grote en heldere 8 inch aanraakscherm in de Tarraco toont daarbij op overzichtelijke wijze wat je doet.

Spiegeltje, spiegeltjeMet een compatibele Android-smartphone kun je de MirrorLink-technologie gebruiken. Je hoeft daarvoor alleen de smartphone via de USB-poort aan je auto te koppelen. Daarna kun je de smartphone bedienen vanaf het stuurwiel, het ingebouwde aanraakscherm of gewoon met je stem. MirrorLink laat je dus alle functies van je smartphone gebruiken zonder dat je je handen van het stuur moet halen.

Via MirrorLink kun je ook de SEAT Drive app gebruiken. Hiermee kun je het scherm van je SEAT configureren zodat het je favoriete apps en widgets toont. Zin in een uitdaging? De Challenger functie in de Drive app bevat 16 verschillende uitdagingen om je rijstijl te verbeteren. Wanneer je een opdracht hebt volbracht, kun je een nieuwe uitdaging ontgrendelen. Met Live Graphic en Route Tracker kun je in real time snelheid, toerentallen en brandstofverbruik monitoren en je favoriete routes opslaan.

Voor Apple-fansGebruik je een iPhone? SEAT’s Full Link werkt naadloos samen met CarPlay, het door Apple ontwikkelde systeem om je iPhone in de wagen te gebruiken. Hoe je je iPhone bedient, kies je zelf: via het ingebouwde aanraakscherm van de Tarraco, het stuurwiel, de spraakassistent Siri of 'Gestures'. Via CarPlay kun je Apple Maps gebruiken om je route uit te stippelen, muziek te beluisteren, te bellen of FaceTime te gebruiken … Nog meer? Ook Waze, WhatsApp en Spotify kun je gebruiken.

Zonder handenFull Link is ook bruikbaar met Android Auto. Met deze door Google ontwikkelde technologie kun je alle functies van je smartphone bedienen zonder je handen van het stuur of je ogen van de weg te halen: gewoon door te spreken. De spraakbedieningsoptie is makkelijk om een telefoontje te doen, berichten te verzenden en te ontvangen of muziek te beluisteren. Ook via Android Auto kun je apps als Spotify en Skype gebruiken.

Digitaal overzichtOm ervoor te zorgen dat de bestuurder in een oogopslag de informatie te zien krijgt die hij wenst, verving SEAT het klassieke instrumentenpaneel door de ‘Digital Cockpit’, een volledig digitaal scherm van maar liefst 10,25 inch diagonaal. Hierop kun je klassieke elementen zoals een snelheidsmeter en een toerenteller tonen, maar ook wegenkaarten en navigatie-instructies. Via een View-knop op het stuurwiel kies je een van de drie verschillende configuraties. Ook de slimme veiligheidshulpssystemen van de Tarraco worden op dit scherm getoond, zoals de Verkeersbordenherkenning, Adaptive Cruise Control, Front- en Lane Assist.

Krijg je boodschappen waar je wilMet een wagen die altijd connected is, wordt nog veel meer mogelijk. Zo zal je met een digitale assistent zoals Amazon Alexa met je stem je garagepoort kunnen openen en sluiten. Heb je thuis een slimme thermostaat, dan kan je de verwarming inschakelen wanneer je op je werk vertrekt. En dat is nog niet alles. SEAT en Saba – een uitbater van parkeergarages – hebben samen de Droppit app ontwikkeld. Hiermee kunnen SEAT-rijders hun boodschappen laten leveren in de kofferbak van hun geparkeerde wagen. Voorlopig moet je daarvoor je sleutels nog toevertrouwen aan de koerier, maar in de toekomst zal die bijvoorbeeld via vingerafdrukherkenning in de app je koffer kunnen openen. De eerste tests in Spanje waren alvast erg succesvol!

Wil je de SEAT Tarraco zelf ontdekken? Ga dan langs bij een SEAT verdeler of vind hier meer info over deze nieuwe SUV.

De nieuwe SEAT Tarraco. Waarom niet meteen? Ontdek meer »