Aangeboden door SEAT

© SEAT

Autosalon 2019: de SEAT Tarraco verrast

Een van de blikvangers op het Autosalon is de SEAT Tarraco. Deze SUV combineert sportieve prestaties, een stijlvol voorkomen en handige snufjes die rijden aangenaam maken voor bestuurder en passagier. Wat vonden de bezoekers van het Autosalon ervan?

De Tarraco is de derde SUV in het gamma van SEAT. Hij deelt het MQB-A-platform met lange wielbasis met de VW Tiguan Allspace. Daardoor biedt hij een zee van ruimte, met vijf of zeven zitplaatsen en een ruime koffer. Dankzij een lage laaddrempel is het makkelijk om bagage in- en uit te laden.

De Tarraco introduceert heel wat nieuwe designelementen die standaard zullen worden op alle nieuwe SEAT-modellen, zoals een karaktervol radiatorrooster en strakke driehoekige led-koplampen. “De Tarraco is meteen te herkennen als een SEAT, maar met een modernere look”. Voor de binnenverlichting kozen de designers consequent voor led-technologie.

Met zijn geavanceerde rijhulpsystemen die het rijden comfortabeler en veiliger maken kun je zowel veilig als comfortabel rijden meteen op je prioriteitenlijstje afvinken. Zo is de Lane Assist die erop let dat je niet van je rijstrook afwijkt, standaard inbegrepen, net als de Front Assist, die de Tarraco laat afremmen als de wagen voor jou afremt of als er plots een fietser voor je wagen opduikt. Als optie zijn er onder meer de Traffic Jam Assist, die rijden in een file veiliger maakt door je snelheid aan te passen en een camera die snelheidsbeperkingen en inhaalbeperkingen herkent en weergeeft. De nieuwe veiligheidsoptie Emergency Call verwittigt dan weer automatisch de hulpdiensten bij een incident.

Blikvanger van dienst: het grote digitale scherm die het klassieke dashboard vervangt: de SEAT Digital Cockpit waarop je de informatie weergeeft die je zelf wil zien. De bestuurder kan kiezen uit verschillende configuraties, bijvoorbeeld met een conventionele toerenteller en snelheidsmeter. In de configuratie ‘Auto’ zie je ook informatie over het gekozen traject, het gemiddelde verbruik en de ingestelde radiozender. Het hoeft niet te verbazen dat de Digital Cockpit zich moeiteloos tot de publiekslieveling kroont. Er is ook een 8” groot, zwevend display waarmee de inzittenden het infotainmentsysteem kunnen gebruiken. Dankzij SEAT’s Full Link systeem kun je apps zoals Spotify rechtstreeks op het scherm gebruiken. Via een iPhone kun je ook smartphone-apps als Waze en Google Maps op het scherm van de wagen tonen. Het digital display communiceert ook met andere systemen, zoals Android Auto, Apple CarPlay en Mirrorlink.

Wil je de SEAT Tarraco zelf ontdekken? Ga dan langs bij een SEAT verdeler of vind hier meer info over deze nieuwe SUV.

De nieuwe SEAT Tarraco. Waarom niet meteen? Ontdek meer »