Malafide advocaat uit Kapellen aangehouden, vrijdag verschijnt hij voor raadkamer

Voormalig zakenadvocaat Marc G. (59) uit Merksem komt steeds meer in opspraak. Zijn vroegere cliënte Gilberte Taeymans (links) beschuldigt hem ervan al haar bankrekeningen te hebben geplunderd. Foto: vdaa, rr

Malafide advocaat uit Kapellen aangehouden, vrijdag verschijnt hij voor raadkamer

Print
Merksem / Kapellen / Putte-Kapellen -

De omstreden advocaat Marc G. (59) uit Kapellen, die ervan wordt verdacht miljoenen euro’s te hebben ontvreemd van verscheidene slachtoffers (vooral uit Merksem), is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, diefstal, oplichting, bedrieglijk niet-nakoming van verplichtingen als vereffenaar. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschijnen.

Marc G., ooit nog de raadsman van oplichter Albert Pans, wordt ervan verdacht miljoenen euro’s te hebben ontvreemd van zijn cliënten. G. wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn eventuele aanhouding.

Het onderzoek tegen Marc G. kwam op gang dankzij een klacht van advocaat Joris Vercraeye, die de belangen behartigt van een Nederlandse zakenman die voor ruim 3,5 miljoen euro zou zijn benadeeld. Na de klacht van de Nederlander borrelden tientallen verhalen op over de vermeende oplichterspraktijken van de advocaat.

Klachten gebundeld

Het parket heeft de klachten gebundeld en heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Aanvankelijk voor oplichting, maar het gerechtelijk onderzoek is intussen uitgebreid met de andere tenlasteleggingen. Na de start van het onderzoek hebben zich nog verschillende gedupeerden gemeld. In de klachten gaat het steeds om aanzienlijke geldsommen, maar op dit moment is de precieze omvang nog niet duidelijk.

Gisteren zijn er in het kader van het onderzoek op drie plaatsen huiszoekingen uitgevoerd en werd M.G., die tot voor kort als advocaat werkte, van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet door de federale gerechtelijke politie.

Vrijdag zal de 59-jarige man voor de raadkamer verschijnen.

Overstroming Merksem

Volgens een gewezen medewerkster sluisde Marc G. jarenlang de gelden van cliënten door naar zijn privérekeningen. Zo zou hij ook de slachtoffers van de overstromingsramp in Merksem, die zich verenigd hadden in de vzw Merksem Solidair, hebben benadeeld.

De Vlaamse Milieumaatschappij keerde miljoenen euro uit aan schadevergoedingen. Marc G. en zijn familie leefden op grote voet. Ze hadden een villa in Kapellen, een villa in Mallorca, een appartement in Knokke, een motorjacht en een vloot aan luxewagens zoals een Maserati, een Aston Martin, een Jeep en een Mercedes 500 AMG.

Advocaat Joris Vercraeye liet inmiddels beslag leggen op een deel van het wagenpark en de inboedel van de ex-advocaat.

GVA+ Ook vroegere cliënte (82) beschuldigt advocaat Marc G. van oplichting: “Hij pikte 300.000 euro van mijn rekeningen”

GVA+ Gerecht en schuldeisers jagen op fortuin malafide advocaat

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio