Aangeboden door Opel

© Opel

Op bezoek bij het jarige Opel op het Autosalon

Voor Opel wordt 2019 een feestjaar: exact 120 jaar geleden maakte het Duitse bedrijf zijn eerste personenwagen. We vroegen bezoekers aan het Autosalon wat zij van het Duitse merk vinden.

In 2019 viert Opel 120 jaar autoproductie. Op het 97ste Auto-, Moto- en Bedrijfsvoertuigensalon van Brussel toont Opel waar het merk voor staat: een autoconstructeur met een 120-jarige geschiedenis die naar de toekomst kijkt. Ee´n van de blikvangers die in wereldpremie`re gaat in Brussel, is de Opel GT X Experimental conceptwagen. Deze volledig elektrische compacte vijfdeurs-SUV zit boordevol innovatieve ideee¨n die rijden voor de bestuurder en passagiers aangenamer zullen maken, zoals breed openslaande deuren, een panoramische voorruit die overloopt in een golvend dak, en een overzichtelijk infopaneel dat het klassieke dashboard vervangt.

Opel onthult ook een tweede wereldpremie`re op het Salon van Brussel: de Zafira Life, de volgende generatie van deze veelzijdige monovolume. De Opel Combo van de 5de generatie is voor het eerst op het Autosalon in Brussel te zien. De Combo is verkrijgbaar als personenwagen (Combo Life) en als lichte bedrijfswagen. Bovendien lanceert Opel speciale '120 Years Edition'-versies van de kleine KARL en Corsa, de bestseller Astra, de sportieve SUV-familie bestaande uit de Crossland X, Mokka X en Grandland X tot en met de compacte monovolume Zafira en het vlaggenschip Insignia.

Traditie en toekomstBezoeker aan de Opel-stand krijgen zo de twee kanten van het bedrijf te zien: enerzijds een lange traditie van kwaliteit en innovatie, anderzijds een toekomstgerichte focus op innovatie. Als we bezoekers vragen waarmee ze Opel associëren, worden de traditionele Duitse waarden vermeld: uitstekende engineering, technische excellentie en een doorgedreven kwaliteitscontrole. De Opel GT X Experimental lokt bewonderende blikken. Bezoekers zijn onder de indruk van de ‘Opel Vizor’ aan de voorzijde: een langgerekte, zwarte module gevormd door de verlichting en het merklogo, waarachter allerlei de sensoren en camera’s hun plaats vinden. Lof is er ook voor het minimalisme van het Pure Panel: e´e´n enkel breed, gestroomlijnd scherm dat het instrumentenbord vormt. De GT X Experimental is een auto die je volop uitnodigt om in te stappen: alle vier deuren slaan breed open tot 90 graden. En dat deden bezoekers van het Autosalon dan ook wat graag.

Comfort en veiligheidVandaag kiezen veel bestuurders een SUV omwille van het beter overzicht op de weg en een groter rijcomfort. Op het Salon kon het SUV-gamma van Opel dan ook op veel belangstelling rekenen: van de subcompacte Mokka X, de compacte Crossland X tot de baanbrekende Grandland X. Alle leden van de X-Familie zijn verkrijgbaar met de AGR-gecertificeerde (Actie Gezonde Rug) actieve stoelen.

Veiligheid vinden bestuurders ook erg belangrijk. Opel ontwikkelt voortdurend innovatieve systemen zoals LED-koplampen met Adaptive Forward Lighting (AFL) zorgen in elke situatie automatisch voor de optimale verlichting. Een uniek 360° camerasysteem brengt de Grandland X van alle kanten in beeld en waarschuwt voor voetgangers, paaltjes en andere obstakels.

Born in Germany. Made for us all.Ontdek hier de Salonkortingen én speciale voucher van Opel.