Antwerpse dansers op hoge hakken charmeren Hollandse jury: “Gewéldige act, jongens!”

Print

Bij ons schopte Trinxx het vorig jaar tot de halve finale, maar nu is ook Holland’s Got Talent in de ban van het Antwerpse jongenstrio. De jury gaf een volmondig ja voor de jongens die enthousiast dansen op hoge hakken.

Trinxx is zonder meer een buitenbeentje, met drie energiek dansende jongens. Hun choreografie is al straf genoeg, maar het trio voert de dans uit op 15 centimeter hoge hakken. “Onze stijl is urban streetdance met veel showgehalte, omdat we het publiek willen entertainen. Met onze act willen we een statement maken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. De boodschap van diversiteit en liefde kan niet genoeg verspreid worden”, meent Raf Van Puymbroeck, die samen met Maxime Jottay en Bert Compernolle het Antwerpse trio vormt dat deelneemt in Nederland. De nood aan zo’n positieve boodschap ondervonden de jongens aan den lijve. Niet iedereen gunde hen het succes in Belgium’s Got Talent. “Tijdens onze promotour, die we ook op hoge hakken deden, werden we zelfs bespuwd en nageroepen op straat. Dat liet een enorme indruk achter”, erkent het trio. “We doen nu mee aan Holland’s Got Talent omdat we merkten dat ook in Nederland de laatste tijd veel homofoob en transfoob geweld voorkomt. We willen ook internationaal onze stem laten horen.”

Geld aan goed doel schenken

De jury bleek alvast onder de indruk. “Ik vind dit heerlijk, jongens! Ik zie mezelf terug om 2u ’s nachts in een café staan. Een gewéldige act”, prees Paul de Leeuw. “Heel toffe choreografie. Jullie dansen beter dan veel vrouwen op hakken”, voegde Dan Karaty daar nog aan toe. Ook Angela Groothuizen en Chantal Janzen gaven een enthousiaste ja, zodat de drie zaterdagavond te zien zijn in de volgende ronde. “We hopen dat we onze boodschap zo lang mogelijk kunnen verspreiden. Op welke plaats we ook eindigen, we zijn er blij mee. Mochten we winnen, dan spenderen we een deel van het geld aan een goed doel, dat werkt rond opvang van holebi’s en transgenders die niet meer welkom zijn in hun thuisomgeving.”

.

Nu in het nieuws