Ochtendspits in de war door ongevallen in Wommelgem en Mechelen-Zuid

Ochtendspits in de war door ongevallen in Wommelgem en Mechelen-Zuid

Print
Wommelgem / Mechelen -

“Eén blok stilstaand verkeer.” Zo omschreef Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum de situatie op de E313 richting Antwerpen maandagochtend. Door een ongeval in Wommelgem stond er meer dan twee uur file. Ook een ongeval in Mechelen-Zuid veroorzaakte enorme problemen: tot 1,5 uur vertraging voor wie vanuit het Antwerpse in Brussel hoopte te geraken.

Rond 6 uur kwamen een auto en een vrachtwagen met elkaar in aanrijding op de E313, ter hoogte van Wommelgem. De auto versperde tot na 7u de rijweg, waardoor er maar één rijstrook beschikbaar was. “Voorlopig is er maar zeer weinig informatie bekend over de oorzaak van het ongeval”, aldus Bruyninckx.

Ochtendspits in de war door ongevallen in Wommelgem en Mechelen-Zuid
Foto: Verkeerscentrum

Het ongeval veroorzaakte een pak hinder. “Het is altijd druk daar in de ochtendspits en het verkeer moest er een tijdlang over één rijstrook.” Dat leidde tot een enorme vertraging, vanuit Herentals-West was het zelfs even 2,5 uur aanschuiven. “Ook op de E34 was het aanschuiven van Zoersel tot Ranst.”

Verkeer over lange afstand (van Gent naar Hasselt) rijdt best om via Brussel. “Ook daar is het ochtendspits, natuurlijk. Maar het is toch beter dan twee uur te verliezen.”

Ook wie van Antwerpen naar Brussel moest, ondervond hinder. Ter hoogte van Mechelen-Zuid, op de E19, gebeurde iets na 7u een ongeval waarbij twee van de drie rijstroken versperd raakten. Daardoor ontstond er een file richting hoofdstad. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de A12 te gebruiken als alternatieve route. Maar ook daar is het, door het ongeval in Mechelen, drukker dan gewoonlijk.

 

 

Er gebeurde ook een ongeval op de E17 in Zwijndrecht. Er is één rijstrook versperd richting Antwerpen, waardoor het ook daar aanschuiven is.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws