In Breeven begint de heraanleg van enkele paden

Nieuwe riolering voor Nattenhaasdonk

Print
Bornem -

Op maandag 21 januari gaan

in Bornem twee belangrijke openbare werken van start. Aan

de Nattenhaasdonk in Hingene beginnen de rioleringswerken.

In het Breeven beginnen

de werken aan de paden.

Na maanden van voorbereidende werken en archeologische opgravingen kunnen de rioleringswerken aan de Nattenhaasdonk in Hingene beginnen. De werken passen in het investeringsprogramma rond rioleringen van Aquafin. De werken kosten 1,78 miljoen euro, maar worden voor bijna veertig procent gesubsidieerd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). “Het is nog even wachten op de definitieve resultaten van de opgravingen”, zegt het gemeentebestuur. “Er werden enkele oude voorwerpen teruggevonden. Meer kunnen we voorlopig niet zeggen.”

De werken die op maandag 21 januari beginnen, worden uitgevoerd door de firma Rega Infra. “Na afloop zal de straat een heel nieuw gezicht hebben”, klinkt het bij de gemeente. “We vernieuwen de kasseien, maar leggen langs beide kanten van de straat een fietssuggestiestrook in asfalt aan.”

Maandag beginnen ook de werken in sport- en recreatiedomein Breeven. De asfaltpaden in het recreatiedomein zijn in slechte toestand en worden daarom heraangelegd. “De asfaltweg en de plekken van de zithoeken langs de vijver vervangen we door een aangepaste halfopen verharding die in overeenstemming is met het recreatieve gebruik zoals joggen en wandelen”, zegt de gemeente. “Een stuk oude asfaltweg door de speeltuin wordt verwijderd. Twee andere asfaltwegen krijgen een nieuwe toplaag in asfalt.”

De werken in het Breeven zullen 100.000 euro kosten en worden uitgevoerd door aannemer Stoop Projects. De werken duren normaal gezien tot 21 maart 2019.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio