Heist pakt punt op veld van leider Thes

Foto: Sven Dillen

Heist pakt punt op veld van leider Thes

Print

Heist pakte zaterdag een punt op het veld van leider Thes, en dat was gezien het wedstrijdverloop een juiste uitslag. Doelman Fré Van Aerschot stopte vijf minuten voor tijd een strafschop.

Karel Keleman had zijn ploeg op één positie gewijzigd, Regnier kwam terug uit schorsing. Ventose startte op de bank.

Veel kansen waren er niet in deze partij. We telden er voor elke ploeg één in de eerste helft. Fré Van Aerschot had een beenveeg klaar op een poging van Deferm. Een prima mogelijkheid was er op slag van rust voor de bezoekers. Van Aerschot plukte een corner uit de lucht, hij gooide de bal naar Troonbeeckx die pijlsnel aan de overkant was. Hij mikte op doel maar Brughmans (ex-Heist) weerde af.

Heist pakt punt op veld van leider Thes
Foto: Sven Dillen

Na de pauze werd Thes wel sterker, maar het verontrustte Heist niet echt. De bezoekers bleven goed overeind en was er toch dreiging, dan was er nog altijd de attente Fré Van Aerschot. De laatste tien minuten zouden nog veel goed maken.

Vijf minuten voor tijd een strafschop voor Thes. Tambeur en Sam Van Aerschot (broer van de Heiste doelman Fré) gingen met mekaar in de clinch. Van Aerschot ging graag neer en de bal op de stip. Maar dat was buiten Fré Van Aerschot gerekend, die stopte de elfmeter van Battista. Goed getrapt maar de Heistse keeper lag goed in de hoek en tipte de bal in hoekschop.

Supporters in de clinch

Heel wat emoties, ook in de tribune waar supporters met elkaar in de clinch gingen. Stewards en politie moesten ingrijpen, het brandje was vrij snel geblust.

In de laatste minuut ging Ventose op doel af. Maar scoren deed de ingevallen Ventose voor Adesanya niet.

“Een punt pakken op Thes is een goed resultaat”, besloot trainer Keleman. “Toen ik Battista zag aanleggen wist ik dat ik veel kans maakte om de penalty te pakken”, weet Fré Van Aerschot. “Of ik mijn broer iets verwijt bij de strafschopfase? Het is een clevere gast, hé (lacht).”

En zo zet Heist zijn prima reeks in de terugronde verder met 7 op 9. Volgende speeldag op zaterdag 26 januari komt Rupel-Boom op bezoek in het Sportcentrum. Voor Heist de gelegenheid om zich te revancheren voor het 3-0 verlies op de eerste speeldag.

Geen gele of rode kaarten in Thes voor KSK, en zo is volgende week ook niemand geschorst.

Meer voetbalnieuws