Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in bekend Frans ski-oord Courchevel

Print

Brand Courchevel. Video: Mediahuis

In het bekende Franse ski-oord Courchevel is zondagochtend een grote brand uitgebroken. Daarbij zijn twee doden gevallen. Er zijn ook vier zwaargewonden en minstens tien lichtgewonden. Drie gebouwen gingen in vlammen op.

De brand in het centrum van Courchevel, het grootste ski-oord ter wereld ongeveer 70 kilometer ten oosten van Grenoble, brak iets voor 6 uur vanochtend uit, en was rond 7.15 uur weer onder controle. Drie gebouwen gingen in vlammen op. Even werd gevreesd dat met het aanpalende restaurant La Saulire ook een vierde gebouw vuur zou vatten, maar dat konden de 70 toegesneld brandweermannen verhinderen. Er werden ook blushelikopters ingezet.

Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in bekend Frans ski-oord Courchevel
Foto: REUTERS

Drie gebouwen zouden vuur gevat hebben. Even werd gevreesd dat met het aanpalende restaurant La Saulire ook een vierde gebouw in brand zou schieten, maar dat konden de 70 toegesnelde brandweermannen met de hulp van blushelikopters verhinderen.

Over de identiteit van de twee dodelijke slachtoffers, van wie de lichamen aangetroffen werden in het gebouw, kan nog niets worden meegedeeld. Drie van de vier zwaargewonden werden met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De Franse krant Le Dauphiné Libéré beschrijft de toestand ter plaatse als “chaotisch”. Mensen zouden via balkons aan de vuurzee zijn ontsnapt, en in pyjama of ondergoed in de vrieskou staan. De zestig mensen die in het getroffen gebouw verbleven, werden geëvacueerd en naar een zaal van de gemeente gebracht.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in bekend Frans ski-oord Courchevel
Foto: REUTERS

 

 

 

 

.

Nu in het nieuws