Late owngoal zet Lierse Kempenzonen alsnog aan het feest

Print

Lierse Kempenzonen pakte op de valreep zijn derde thuiszege op het eigen Lisp tegen Seraing. De Pallieters geraakten in een dramatische eerste helft op achterstand, maar Ogunjimi en een late owngoal deden het tij nog keren.

De deze week aangeworven Antoine Bernier werd meteen in de basis gedropt bij Lierse Kempenzonen, dat met verdediger Jef Van der Veken, Kino Delorge, Jarno Molenberghs, Christ-Levi Kuete en de langdurig afwezige Nick Kuijlaars behoorlijk wat volk aan de kant moest laten. In laatste instantie meldde ook de zieke Simon Vermeiren nog af. De vorige week nog niet honderd procent fitte Yoni Buyens stond wel opnieuw in de basis.

Hart onder riem

Een derde thuiszege. Met minder kon Lierse Kempenzonen zaterdag op het eigen Lisp geen genoegen nemen met de komst van laagvlieger Seraing. Om een enigszins geloofwaardige kandidaat voor de play-offs te blijven was vers puntenverlies compleet uit den boze voor de Lierenaars. Bovendien wou de thuisploeg haar rouwende teammanager Roel Rymen een hart onder de riem steken met een klinkende prestatie na het overlijden van diens vader.

Goede bedoelingen genoeg dus, maar daar bleef het jammer genoeg bij in die eerste 45 minuten op het Lisp. De realiteit werd een dramatische eerste helft, waarin bezoeker Lahssaini al vroeg had kunnen scoren, maar uiteindelijk op thuisgoalie Rausin besloot. De thuisploeg reageerde bescheiden via Ogunjimi, wiens lob de juiste richting miste. Halfweg de eerste periode liep Lierse Kempenzonen dan toch tegen een achterstand aan, toen Kané een hoekschop met het hoofd in doel verlengde. Alweer een kopbalgoal na stilstaande fase, het mag stilaan een kwalijke traditie genoemd worden. De thuisploeg reageerde niet of nauwelijks en het was zelfs Seraing dat nog een strafschop claimde na een verdachte ingreep van Nelissen op Sambu. Rusten dus met 0-1 en daar had een erbarmelijk zwak Lierse niet eens over te mopperen.

Late owngoal

Hopen op beterschap na de pauze, al werden de thuisfans ook dan al snel met de realiteit geconfronteerd. Een evenmin blinkend Seraing leunde rustig achterover, terwijl de Pallieters verder krasselden dat het een lieve lust was. Pas rond het uur kon Buyens een keertje voor dreiging zorgen, maar zijn schot werd tijdig afgeblokt. En toch klom Lierse Kempenzonen iets voorbij het uur langszij. Niet toevallig via Marvin Ogunjimi, die de Pallieters ook vorige week in Dender al uit het moeras trok. Op voorzet van die andere nieuwkomer Bernier knikte de ex-Rode Duivel in de korte hoek feilloos binnen. De thuisploeg maakte nadien nog jacht op de drie punten en vond die in blessuretijd, toen een late owngoal van Faye het Lisp alsnog in vuur en vlam zette.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, D’Onofrio (83’ Janssen), Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Buyens, Da Silva (46’ Maus), Bernier, Boulaouali (86’ Maes), Ogunjimi.

SERAING: Mignon, Swers, Nadrani, Kané, Bonemme (71’ Al Badaoui), Pierrot, Lahssaini, Cascio, Kilota, Sambu, Faye.

DOELPUNTEN: 25’ Kané 0-1, 66’ Ogunjimi 1-1, 91’ Faye (owngoal) 2-1.

GELE KAARTEN: 64’ Bonemme, 72’ Sols, 90’ Lahssaini..

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Deckers.

TOESCHOUWERS: 3.100.

Meer voetbalnieuws