Verbouwingen Den Akker eindelijk opnieuw gestart

Aan de waterkant komt er een terras. Foto: sven van haezendonck

Verbouwingen Den Akker eindelijk opnieuw gestart

Print
Mechelen -

Een aannemer is gestart met de verbouwing van de voormalige cafés Den Akker en Den Stillen Genieter op de Mechelse Vismarkt. De verbouwing moet tegen de zomer klaar zijn, waarna de inrichting als horecazaak nog moet gebeuren.

Zo’n 2,5 jaar na de restauratie van de buitengevels wordt er sinds kort druk gewerkt in het gebouw zelf. “De aannemer is op de bovenste verdieping gestart. Op de verdieping komen twee appartementen en twee kantoren”, vertelt eigenares Hilda Lauwers. Om de etages beter bereikbaar te maken, wordt er een lift geïnstalleerd.

Op de benedenverdieping bereiden werkmannen alles voor om er opnieuw een horecazaak te vestigen. “We gaan dat op zo’n manier doen dat het mogelijk is om er een grote zaak van te maken. Den Akker wordt een brasserie en in de veranda aan de Dijle zal je zicht hebben op het water”, legt Lauwers uit.

Een kandidaat-huurder is er al, maar het contract is nog niet ondertekend. “Rond deze tijd van het jaar in 2020 moet je in het pand opnieuw iets kunnen eten en drinken”, klinkt het. Dat zou dan precies vier jaar na de sluiting van café Den Akker zijn. Dat draaide eind 2015 de tapkranen dicht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio