© Photo News

PVDA: “Keizer Bart De Wever staat met zijn billen bloot”

Met Peter Mertens en Raoul Hedebouw op kop lanceerde PVDA vrijdagavond haar campagne voor de verkiezingen in mei. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie van de partij in Antwerpen. “Wij zijn de locomotief op links”, zegt Mertens.

jas

Militanten en verkozenen van PVDA verzamelden vrijdagavond in het Antwerpse Zuiderpershuis. De partij kijkt vol vertrouwen naar de verkiezingen in mei. “Fenomenaal sociaal. De verandering komt eraan.” Zo begon en eindigde nationaal voorzitter Peter Mertens zijn toespraak voor zijn kameraden. Bart De Wever (N-VA) moet het ontgelden als de deserterende burgemeester, die in Vlaanderen baas wil worden om het land te splitsen. “De waarheid is dat de keizer met zijn billen bloot staat”, zei Mertens. “En dat gaan wij de komende weken vertellen in elke stad van heel het land.”

Er was veel lof voor de betogende scholieren, die elke donderdag in Brussel opkomen voor het klimaat. “That’s the spirit”, zei Mertens. “En dat terwijl de ministers hun morele middenvinger opsteken naar de stakende jongeren en hen ‘klimaatspijbelaars’ noemen.”

tus

Mertens klonk strijdvaardig voor de nakende verkiezingen in mei. “De PVDA zit in de lift” zei hij. “Dat hoor je op straat. Dat voel je. En dat zie je. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober wilden we 150 verkozenen halen. Het werden er 167, drie keer zoveel als zes jaar geleden. Vandaag breken wij door in alle grote steden. Morgen breken wij door in het federale parlement.”

“Fenomenaal sociaal, dat betekent de strijd tegen de armoede op de eerste plaats zetten”, aldus Mertens. “De pensioenen verhogen, wonen betaalbaar maken voor iedereen, België volledig klimaatneutraal maken tegen 2050, ... Fenomenaal sociaal, dat hebben we meer dan ooit nodig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018