Club Brugge wil het goedmaken en bezoekt samen met Pro League Joods Museum in Brussel

Foto: BELGA

Club Brugge wil het goedmaken en bezoekt samen met Pro League Joods Museum in Brussel

Print
Brussel -

Een delegatie van Club Brugge en de Pro League bezochten vrijdag het Joods Museum in Brussel. Na een onderhoud met de directie van het museum volgde een rondleiding in het museum dat de geschiedenis van de Joodse gemeenschap verbeeldt, binnen en buiten ons land. Club Brugge kwam in december negatief in het nieuws, toen bleek dat uit een video (die dateerde van tijdens de topper tegen Anderlecht eind augustus) een kleine schare fans antisemitische gezangen had laten horen.

De spreekkoren van eind augustus werden vrijdag nogmaals sterk veroordeeld door zowel Club Brugge als de Pro League. “Club Brugge heeft zelf joodse supporters en maakte duidelijke dat dergelijk gedrag geen plaats heeft binnen het stadion en daarbuiten”, klonk het in een persbericht. “De club wil een voortrekkersrol spelen in het vermijden van discriminerende spreekkoren, niet enkel gericht tegen de joodse gemeenschap, maar ook tegen andere diverse groepen en bevolkingen.”

De Pro League zal in de komende weken een medewerker aanstellen die verder het plan inzake discriminerende spreekkoren zal uitwerken. Dit zal gebeuren in partnerschap met onder meer het Joods museum. Tot 25 januari kunnen kandidaten zich aanmelden voor de vacature van projectmedewerker.

Meer voetbalnieuws