Bussen omgeleid via (te) nauwe straat: Wilrijk en De Lijn werken aan oplossing

Print

Video: Leslie Smulders

Wilrijk -

Door rioleringswerken aan de Bosheidelaan in Wilrijk rijden de bussen van De Lijn sinds deze week om via de Pastoor Bauwenslaan. Dat zorgt voor problemen, want in die straat is er weinig speling als twee bussen elkaar willen kruisen. Buurtbewoners klagen over krassen in geparkeerde wagens. Wilrijk en De Lijn zijn op de hoogte van de problematiek, begin volgende week wordt gekeken voor een oplossing.

“We zijn inderdaad op de hoogte van de situatie in de Pastoor Bauwenslaan”, vertelt Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn. “Door de werken aan de Bosheidelaan zochten we een alternatieve weg voor buslijn 22 en 33 die zo weinig mogelijk impact zou hebben op de reistijd en haltes van de busroute, en in die buurt zijn er weinig alternatieven.”

“We zagen natuurlijk ook de filmpjes en foto’s op sociale media, dus gaven we onze bestuurders mee om extra op manoeuvres en hun snelheid te letten in de straat. Maandag zullen we de situatie ten gronde onderzoeken en bekijken we of er bijsturing nodig is.”

Dat er weinig alternatieven zijn voor de reisweg van buslijn 22 en 33, bevestigt ook het districtsbestuur van Wilrijk. Dat kreeg donderdag klachten van buurtbewoners, en kaartte de situatie aan bij het kabinet van schepen Kennis. Daaruit volgde het voorstel om een tijdelijke, dubbele bushalte in de straat in te voeren, waardoor wel enkele parkeerplaatsen verdwijnen maar er meer plaats is om de bussen te laten kruisen. Die regeling zou dan van kracht zijn tot het einde van de wegenwerken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio