Opnieuw waarschuwing voor code geel voor gladde wegen: “Wees waakzaam”

Opnieuw waarschuwing voor code geel voor gladde wegen: “Wees waakzaam”

Print

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt van vrijdagnamiddag tot en met zaterdagmiddag voor een code geel voor gladheid in het hele land. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand op de wegen nauwgezet op en zal indien nodig uitrijden om te strooien.

Vanaf vrijdagnamiddag verwacht het KMI zeer plaatselijk ijsplekken, door het bevriezen van natte weggedeelten, en rijmplekken. De waarschuwing loopt tot zaterdag 13 uur.

“Er wordt lokale gladheid op de grond verwacht”, klinkt het. “Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden. Wees waakzaam.”

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft de toestand opvolgen. “Het grote verschil met afgelopen nacht is, dat het droog zal blijven”, zegt woordvoerster Veva Daniels. Indien nodig zullen de strooidiensten opnieuw uitrijden.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd zowat 1.000 ton zout gestrooid om de gewest- en snelwegen in Vlaanderen sneeuw- en ijsvrij te houden. Dat brengt het totaal op ruim 9.000 ton smeltmiddelen deze winter.

.

Nu in het nieuws