Katrijn Van Giel

Chinese parade komt voor het eerst naar Antwerpen

Antwerpen is op zaterdag 2 februari gaststad voor de grote Chinese parade. Meer dan 1.500 artiesten vertrekken op de Groenplaats en gaan van daar naar het Koningin Astridplein. Enkele dagen na de parade, op dinsdag 5 februari, wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd.

De Chinese parade wordt jaarlijks georganiseerd in een Belgische stad. Dit jaar komt ze voor de eerste keer naar Antwerpen. Schepen Ludo Van Campenhout: “Ik ben zeer blij dat de grote Chinese parade naar Antwerpen komt. We vieren dit jaar ook de 35-jarige vriendschapsband tussen Antwerpen en Shanghai en met deze parade kunnen we het feestjaar prachtig starten.”

Sun Wei, adviseur van de ambassadeur: “Met deze parade willen we het belang aantonen van onze vriendschapsband met Antwerpen. De start van het nieuwe jaar betekent voor ons nieuw geluk en nieuwe hoop.”

Meer dan 1.500 artiesten vormen een parade die vertrekt op de Groenplaats (14u) om aan te komen op het Koningin Astridplein (16u). Sommige groepen komen speciaal uit China naar Antwerpen voor de parade.

Raymond Leung, afgevaardigde van de Chinese gemeenschap in Antwerpen: “De oudste Chinese gemeenschap woont in Antwerpen. Het is fantastisch dat de parade dit jaar in onze stad doorgaat.”

De parade wordt afgesloten met optredens van verschillende groepen in de Koningin Elisabethzaal.

Tips om te Doen!