© rr, google street view

Gangsters op heterdaad betrapt bij overladen partij cocaïne: drugs zat verstopt in fruitpulp

De federale politie van Antwerpen heeft afgelopen week vijf mannen aangehouden in het kader van een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. De vijf mannen werden op heterdaad betrapt, toen ze in een loods in Lint werden betrapt tijdens het uitladen van een grote partij cocaïne. De vijf verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

vdaa, sare, jtp

Woensdagavond voerde de federale gerechtelijke politie een huiszoeking uit in een loods in Lint. Tijdens de inval werd een grote hoeveelheid cocaïne ontdekt, die verstopt zat in vaten met fruitpulp. De politie kon ter plaatse vijf mannen aanhouden. Het gaat om mannen van 30, 31, 34, 35 en 48 jaar uit Lint, Antwerpen en Deurne.

De arrestaties zijn het resultaat van een gerechtelijke onderzoek dat al langer lopende was. Volgens het parket gaat het om een criminele organisatie die cocaïne invoerde via de haven van Antwerpen door gebruik te maken van bedrijven. Begin 2018 konden al twee partijen van respectievelijk 343 kilo en 232 kilo cocaïne worden onderschept in de haven. Het onderzoek wordt verdergezet.

Drugsvangst in Bogota

Begin oktober vond de Colombiaanse politie een grote partij cocaïne in de haven van Bogota, verstopt tussen fruitpulp. Die 535 kilogram cocaïne was toen ook bestemd voor de haven van Antwerpen, met als eindbestemming Frankrijk. De drugs zat toen verstopt tussen ijswanden van enkele centimeters dik. Het is niet zeker of het om dezelfde zaak van Lint gaat, maar dat is niet uitgesloten.

© rr

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio