Mechelen maakt werk van actieplan schoolstraten

Auto's die op de stoep parkeren, een doorn in het oog van Thuis in Nekkerspoel. Foto: Thuis in Nekkerspoel

Mechelen maakt werk van actieplan schoolstraten

Print
Mechelen - Het Mechelse stadsbestuur maakt dit voorjaar werk van een actieplan schoolstraten. Dat is het gevolg van de positieve ervaringen met de eerste drie schoolstraten.

De eerste schoolstraten in Mechelen kwamen er in de Thaborstraat, de Louisastraat en in de Groenstraat. “De resultaten en reacties zijn doorgaans positief. Binnenkort is er een evaluatiemoment voorzien om te kijken of eventuele bijsturingen nodig zijn”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.   

Het resultaat is dat andere scholen de stad ook aanspreken."We merken dat ze contact opnemen om gesprekken te starten over de invoering van een schoolstraat", stelt de schepen. Nog door het vorige stadsbestuur werden in die zin al gesprekken aangeknoopt met de directies van de Sint-Pietersschool en Basisschool Lyceum. 

De bewonersbeweging 'Thuis in Nekkerspoel' voerde deze week nog symbolisch actie: Tegen autobestuurders die in schoolbuurten bij het begin en het einde van de schooltijd op de stoep parkeren. Deze buurtbewoners dringen aan op de invoering van schoolstraten.  De stad werkt aan een voorstel om alle problemen in overleg aan te pakken.“Op korte termijn gaan we met enkele concrete pistes naar de scholen. We willen ook in andere schoolbuurten ambitieus verder inzetten op schoolstraten", zegt Alexander Vandersmissen nog. Hij stelt voor oplossingen te willen gaan die gedragen worden. 

 

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio