Politie pakt 29 fietsers zonder verlichting tijdens controleactie

Foto: ggr

Politie pakt 29 fietsers zonder verlichting tijdens controleactie

Print
Willebroek -

De voorbije weken heeft de politie Mechelen-Willebroek controles uitgevoerd op fietsers die al dan niet zonder of een slechte verlichting reden. In Willebroek liepen 29 fietsers tegen de lamp.

“Zichtbaarheid in het verkeer is een belangrijke preventieve maatregel in het voorkomen van verkeersongevallen. Naast het dragen van fluorescerende kledij is een goed functionerende fietsverlichting meer dan belangrijk en een verplichting wanneer men zich in het verkeer begeeft”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Van maandag 7 tot woensdag 16 januari 2019 werd een sensibiliseringsactie gevoerd waarbij fietsers in Willebroek die in gebreke bleven met het gebruik van de fietsverlichting veelal een waarschuwing kregen.

Donderdag 17 januari 2019 werden alle fietsers die langs kwamen in de Schoolweg en op het August Van Landeghemplein gecontroleerd op het gebruik van hun fietsverlichting. “In totaal werden 29 fietsers, vooral jongeren, betrapt op het rijden zonder verlichting. Negentien jongeren minder dan zestien waren in overtreding. Hun ouders zullen een brief ontvangen. Tien jongeren ouder dan zestien werden geverbaliseerd en krijgen een boete van 58 euro.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio