Levensgevaarlijk: duikers zien grootste witte haai ter wereld en benaderen hem om foto’s te maken

Enkele duikers hebben aan de Hawaïaanse kust onverantwoorde risico’s genomen toen ze de grootste witte haai op aarde zagen zwemmen. Ze sprongen gewoon het water in om een foto met hem te nemen en te proberen het dier te aaien, wat ook lukte...

De grootste bekende witte haai ter wereld, die Deep Blue genoemd wordt, had zich niet meer laten zien sinds 2013. Toen kwam het dier boven in Mexicaanse wateren, waar een tracker werd aangebracht. Zo wisten de duikers in Hawaï meteen dat het Deep Blue was die zich voor het strand waar ze zich bevonden tegoed deed aan een dode walvis.

Ocean Ramsey - een duikster die zich inzet om haaien te beschermen - deelde beelden van het dier via Instagram en noemde de ervaring “magisch”. “Hij gebruikte onze boot als krabpaal”, klinkt het. “Een kalm en rustig dier.” De duikster roept dan ook op om haaien niet te vangen of niet af te schilderen als “domme monsters”. Ze verklaarde ook dat ze nog nooit bang is geweest tussen de roofdieren.

Andere duikers sprongen ook het water in en namen onder water foto’s met de haai. “Ik ben nog altijd in shock”, zegt een van hen om Instagram. “Bijna de hele dag hebben we doorgebracht met dat wonderbaarlijke dier.”

Nu in het nieuws