Politie klist inbrekers voor slachtoffers iets merken

De politie gaf een foto vrij van de buit. Foto: Politie Mechelen-Willebroek

Politie klist inbrekers voor slachtoffers iets merken

Print
Mechelen - Alerte politie-inspecteurs hebben woensdag in Mechelen twee inbrekers opgepakt. Dat deden ze nog voor de slachtoffers iets hadden opgemerkt van een inbraak in hun huis.

Een wagen met Poolse nummerplaat trok afgelopen woensdag omstreeks 19.15u de aandacht van een patrouille. De ploeg zette het voertuig aan de kant op de E19. "De inzittenden gaven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in onze regio. De twee mannen uit het Brusselse van 29 en 43 jaar oud en van Roemeense nationaliteit waren in het bezit van een aanzienlijke geldsom", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Handschoenen en zaklamp

In het voertuig werd ook inbrekersmateriaal aangetroffen, zoals een schroevendraaier, handschoenen en een zaklamp. Voorts ook juwelen, twee afstandsbedieningen en cosmeticaproducten. Later diezelfde avond, omstreeks 21.15u, kreeg de politie melding van een woning in de Paardenkerkhofstraat. De inbrekers waren de woning binnengeraakt door aan de achterzijde een raam te forceren. De buit bleek dezelfde te zijn als politie eerder op de avond had aangetroffen bij de mannen die zich verdacht gedroegen.  

De twee werden overgedragen aan het parket. 

 

 

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio