Politie waarschuwt voor spekgladde fietspaden

Archiefbeeld. Foto: Getty Images/iStockphoto

Politie waarschuwt voor spekgladde fietspaden

Print
Antwerpen -

Het vriest vrijdagochtend stevig en dus waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer voor lokale gladheid. De Antwerpse politie heeft al verschillende oproepen gekregen van fietsers die zich laten verrassen.

Het kwik daalde in de nacht van donderdag op vrijdag tot -5 en dat zorgt ervoor dat de wegen er glad bijliggen. Wie vanochtend wilde vertrekken met de auto, moest soms stevig krabben om de ijslaag van de voorruit te krijgen. In heel het land geldt code geel, wat betekent dat de wegen er lokaal glad kunnen bijliggen. De Antwerpse politie roept ook fietsers op om voorzichtig te zijn.

 

 

“We hebben ondertussen verschillende oproepen gekregen van mensen die zijn gevallen met de fiets”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “De oproepen zijn verspreid: we krijgen meldingen uit Wilrijk, Berchem en Hoboken, maar ook vanop bijvoorbeeld het Damplein.” Ook het Koningin Astridplein, aan het Centraal Station in Antwerpen, lag er vanochtend spiegelglad bij. Dat ondervond onze reporter Patrick Vincent aan den lijve. Ook het ringfietspad en het Mechelseplein liggen er volgens voorbijgangers gevaarlijk bij.

“Net als voor automobilisten geldt vandaag voor fietsers dat zij best hun snelheid matigen”, zegt Willem Migom. “Autobestuurders moeten er ook voor zorgen dat het ijs goed van de ruiten is gekrabd, zodat hun zicht niet belemmerd is.”

De strooidiensten zijn volgens het Agentschap Wegen en Verkeer volop in de weer om te strooien waar nodig.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio