Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Jonge chef (25) bouwt na avontuur in sterrenzaken aan eigen restaurant in Kapellen: “Geen muur tussen klant en keuken, letterlijk en figuurlijk”

Matthijs Mannaerts in de keuken van zijn schoonouders, bij wie hij tijdelijk met zijn vrouw verblijft tijdens de werken aan het nieuwe pand. Als de verbouwingen vlot verlopen, opent restaurant Hemmat in september de deuren. Foto: Koen Fasseur

Jonge chef (25) bouwt na avontuur in sterrenzaken aan eigen restaurant in Kapellen: “Geen muur tussen klant en keuken, letterlijk en figuurlijk”

Kapellen / Putte-Kapellen -

Nadat hij zijn carrière was begonnen bij gerenommeerde zaken als Pastorale, L’Épicerie du Cirque en La Rosa, start voor de piepjonge chef-kok Matthijs Mannaerts (25) in september een nieuw avontuur. In zijn eigen restaurant Hemmat in Kapellen focust hij samen met zijn vrouw op interactie met de klant en pure no-nonsense gerechten.

Met alleen een avondopleiding Horeca achter de kiezen, kan ­Matthijs Mannaerts intussen best al wat adelbrieven voorleggen. Hij deed ervaring op bij sterrenrestaurants als de Pastorale in Reet en L’Épicerie ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees