Spectaculair filmpje zet SnowWorld in Landgraaf aan het denken

Print

SnowWorld in Landgraaf gaat vrijdag intern bespreken hoe voorkomen kan worden dat jongeren op illegale wijze gebruikmaken van de rodelbaan naast de skihal. Dat gebeurt naar aanleiding van een spectaculaire video die online staat en meer dan 18.000 keer bekeken is. Daarop is te zien hoe een skiër op een onorthodoxe manier met een rotvaart afdaalt via de rodelbaan, waarop normaal een wagentje rijdt. De man sluit zijn afdaling af met een val.

In de video wordt gesuggereerd dat het om een illegale actie gaat. Het blijkt echter om een reclamefilmpje van een kledingmerk te gaan, dat is opgenomen met toestemming van SnowWorld. De skiër is een professioneel stuntman.

Directeur Wim Moerman van SnowWorld zegt dat zijn bedrijf niet heeft voorzien dat de video bijkomende effecten heeft en wil er zeker van zijn dat anderen niet op gedachten komen om ook zoiets te doen. Vandaar het overleg, vrijdag.

“We zouden jongeren nooit op het idee willen brengen dit soort professionele stunts zelf uit te voeren. We zijn niet voor niks ook op onze pistes zeer streng als het gaat om veiligheid en opvolging daarvan.”

Moerman laat ten overvloede weten dat de omgeving van de rodelbaan verboden terrein is.

Nu in het nieuws