Doodrijder geel hesje gaat opnieuw aan de slag. “Thuis zitten tobben heeft geen zin”

Print

De Nederlandse trucker Ron D. (47), die vrijdag een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrij­lating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”

Volgens zijn advocaat gaat de trucker met schrik weer achter het stuur zitten. Hij omschrijft Ron D. als een rustige man, een ­weduwnaar, vader van een twintiger die lange afstanden loopt om te ontspannen.

Over wat er vrijdag precies is gebeurd aan de blokkade van de gele hesjes in Visé blijven de mening sterk uiteenlopen. Volgens de demonstranten zag de chauffeur duidelijk dat er vijf mensen voor hem stonden.

Ook het Luikse parket lijkt de gebeurtenissen niet te beschouwen als een ongeval. “We mogen ervan uitgaan dat de chauffeur moedwillig op de mensen aan de blokkade inreed”, zegt het Luikse parket. De aanklacht luidt: slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden, maar met de dood tot gevolg.

De advocaat van Ron D. ziet dat helemaal anders. Hij verwijst naar de schade aan de gloednieuwe Scania van de trucker om te tonen hoe grimmig het er bij de blokkade aan toeging. De auto’s mochten door, de trucks niet.

Ron D. bekende dat hij de doorgang wou forceren, maar hij zou daarbij niet gevoeld hebben dat hij Roger Borlez aanreed. De kinderen van Borlez, Cathy (24) en Xavier (21), hebben het moeilijk met de vrijlating van de Nederlandse trucker. Zij hebben zich burgerlijke partij gesteld. “Voor ons blijft het doodslag.”

Doodrijder geel hesje gaat opnieuw aan de slag. “Thuis zitten tobben heeft geen zin”
slachtoffer Roger Borlez

.

Nu in het nieuws