Bos Kauwendaal  kan uitgebreid worden

Foto: Bos Kauwendaal

Bos Kauwendaal kan uitgebreid worden

Print
Mechelen -

In november 2017 hebben duizend vrijwilligers in Kauwendaal in Mechelen, op de grens met Katelijne, op één dag 5.000 bomen aangeplant. Nu er geld van de overheid komt, kan deze groene buffer worden uitgebreid.

ORIOM (Open Ruimte In en Om Mechelen) diende daarna samen met de stad Mechelen en Natuurpunt een aanvraag in voor een subsidie van een half miljoen euro. “In het najaar van 2018 kregen we bevestiging van de overheid dat we 463.000 euro krijgen waarmee we het stadsbos Kauwendaal nog aanzienlijk kunnen uitbreiden. Het bos gaat over de gemeentegrenzen heen. Het project ORIOM ziet Kauwendaal en het militair domein als aaneengeschakeld gebied van open ruimte, van Vrouwvliet tot Midzelen”, klinkt het bij Natuurpunt.

Vijfduizend boompjes aangeplant

Donderdag 24 januari om 20u zal Stefan den Hartog in het dienstencentrum De Schijf, in de Lijsterstraat in Mechelen, de verdere plannen voor het bos Kauwendaal toelichten. Uiteraard zal er uitleg worden gegeven over de huidige stand van zaken in het bos waar een goed jaar geleden 5.000 boompjes zijn aangeplant.

Wie naar de infoavond komt, zal er over geïnformeerd worden en kan tegelijk meeklinken op het nieuwe werkingsjaar. Iedereen is welkom, ook niet-leden van Natuurpunt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio