Dakloze Walter blijft in zijn auto slapen

Walter Ramaekers blijft nog de hele winter in zijn auto wonen. Foto: kma

Dakloze Walter blijft in zijn auto slapen

Print
Ranst -

Walter Raemaekers (66), de man die alles verloor na een echtscheiding en sinds november in zijn auto slaapt, zal dat ook de rest van de winter blijven doen. Walter stond al verscheidene weken op een wachtlijst van crisisopvang voor korte duur in Turnhout. Maar hij kreeg nu via het OCMW van Turnhout te horen dat hij niet in aanmerking komt.

“Als reden wordt opgegeven dat ik het systeem zou willen misbruiken als goedkoop hotel. Zij willen mij hooguit nog één week een kamer bezorgen”, zegt Walter. Sinds hij geen domicilie meer heeft, ontvangt hij geen pensioen meer. “Mijn pensioen zou met terugwerkende kracht eerstdaags worden gestort. Ik kan het niet nakijken omdat ik geen beveiligde internetverbinding vind van waaruit ik kan internetbankieren.”

Van de notaris die na zijn echtscheiding het huis verkocht, zag hij nog geen geld. “Als ik nu iets probeer te huren op de privémarkt met mijn minimumpensioentje, beland ik weer helemaal beneden op de wachtlijst voor een sociale woning. Ik blijf daarom in mijn auto slapen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio