Modeketen New Look vraagt faillissement aan: twee vestigingen in het Antwerpse, 110 banen bedreigd

De New Look-vestiging op de Meir. Foto: Google Street View

Modeketen New Look vraagt faillissement aan: twee vestigingen in het Antwerpse, 110 banen bedreigd

Print
Antwerpen / Wijnegem -

De directie van de Britse modeketen New Look heeft het faillissement aangevraagd van de zes Belgische winkels. Er zijn 110 banen bedreigd, zeggen de christelijke en de socialistische vakbond. Het personeel heeft beslist om het werk neer te leggen.

Volgens de bonden heeft New Look het al jaren moeilijk in België en werden eerder al winkels gesloten in onder meer Anderlecht, Brugge en Luik. Donderdag werd dan aangekondigd dat het faillissement is aangevraagd.

Volgens de bonden heeft New Look winkels in het Antwerpse (één op de Meir en één in het Wijnegem Shopping Center), Brussel (2), Hasselt en Bergen.

De werknemers beslisten tijdens een algemene vergadering in Brussel om het werk neer te leggen. Ze willen zo druk uitoefenen om nog een andere oplossing te vinden dan het faillissement, zegt Laurent Guerriti-Gerbi van de Franstalige socialistische bediendebond (SETCa).

Wet-Renault

De christelijke bediendebond vindt het onaanvaardbaar dat New Look de wet-Renault omzeilt door het faillissement aan te vragen. “De keten heeft jarenlang winsten geboekt dankzij de klanten en de Belgische werknemers. En nu verlaat ze het land zonder haar verantwoordelijkheid te nemen”, aldus de CNE in een persbericht. De bond roept politici op om op te treden.

“De zes Belgische winkels haalden niet genoeg omzet en waren niet winstgevend genoeg om de operaties op eigen benen te kunnen voortzetten.” Zo verklaart de directie van de Britse modeketen New Look waarom het faillissement is aangevraagd.

Eerder deze week raakte bekende dat de Britse modeketen River Island stopt met zijn winkels in de Benelux. Dat betekent dat ook het enige filiaal in ons land, dat op de Meir in Antwerpen, de deuren sluit.

Nu in het nieuws