Stokoude honingdrank mede maakt comeback in Antwerpen: “Ik kan de vraag nauwelijks bijhouden”

Gert Smet met zijn eigen wapenschild, dat ook het logo is van zijn brouwerij Blacksmith’s Meadery. “De middeleeuwen zijn hier nooit ver weg.” Foto: Walter Saenen

Stokoude honingdrank mede maakt comeback in Antwerpen: “Ik kan de vraag nauwelijks bijhouden”

Deurne -

Gert Smet (42) brouwt al enkele jaren mede in zijn piepkleine kelder in Deurne. Zijn brouwsels sloegen zo goed aan bij het publiek dat hij in 2016 besloot om ze te commercialiseren. “Ik ben een van de enigen in België en kan de vraag nauwelijks bijhouden.” Gert gidste ons door het brouwproces, de geschiedenis van het honingdrankje en de Antwerpse medescene.

Mede maken is doodeenvoudig. Meng honing met water en gist, en de natuur doet de rest. Het resultaat is een alcoholisch honingdrankje dat in principe al achtduizend jaar lang bestaat, of zelfs langer ...