© vtm

Eddy Planckaert gaat naar 1970 en wil daar blijven

Terug naar het jaar 1970. Eddy Planckaert (60) vindt het helemaal niet erg. De ex-wielrenner is een dankbare klant voor het programma Groeten Uit.

tdl

Eddy Planckaert neemt met drie generaties deel aan Groeten Uit: zijn vrouw Christa, zijn dochter Stephanie (30), haar 13-jarige dochter Illuna, en Devon, de 12-jarige zoon van Eddy’s zoon Francesco. De makers van Groeten Uit wilden er heel graag een paar kleinkinderen bij. “Omdat ze mij doen terugkeren naar het jaar waarin ik 12 was, en Illuna en Devon hebben die leeftijd nu”, legt Eddy uit.

De sympathieke ex-wielrenner zegt dat hij perfect opnieuw in 1970 zou kunnen leven. “Toen was alles toch veel minder stresserend. De mensen hebben tegenwoordig geen seconde tijd meer. Ik moet me al schuldig voelen als ik eens vijf minuten rust in mijn zetel en niet op mijn smartphone kijk. Het gastenverblijf in de Ardennen van de Planckaerts draait overigens zeer goed en Eddy blijft actief in de houthandel. “En ze blijven me vragen om commentaar te geven bij de koers. Nee, ik mag echt niet klagen.”

Groeten Uit, VTM, 20.35u

Nu in het nieuws